The Persistence Enhanced: milyen lesz a next-gen teljesítmény? [VIDEO]

A PlayStation 5 és az Xbox Series duó is megkapja hamarosan a The Persistence új kiadását, de mégis milyen teljesítményt fog felmutatni a túlélő horror az új konzolokon?

A WCCFTech elbeszélgetett Stuart Tilley-vel, a játékot fejlesztő Firesprite Games társalapítójával (aki a The Persistence rendezője is). Elárulta, hogy a sugárkövetésre (ray tracingre) erősen ráálltak konzolon és PC-n egyaránt, de lesz egy teljesítményre kihegyezett módjuk (Performance Mode), ahol dinamikus 4K felbontáson, 60 FPS-sel fut a játék (szóval a natív felbontás ennél alacsonyabb lesz), de a minőségre szánt mód (Quality Mode) esetében dinamikus 1080p-t és 30 FPS-t kapunk PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en. Xbox Series S-en nem lesz ray tracing!

Tilley dicsérte a next-gen konzolok SSD-jét is, így a halál után, vagy az asztalok közötti mozgás esetében azonnal történik minden, és nincs ott a megállás, amit a PlayStation 4/Xbox One pároson lehet érzékelni. A The Persistence Enhanced a lőfegyverekbe és a közelharcba is belenyúlt, így nem csak a „folyékonyabb” játékmenetet lehet kiemelni. A PlayStation 5-ön az immerziót a DualSense haptikus visszajelzése biztosítja például akkor, ha valakinek a fejébe vágjuk a gerelyt, mert érezni fogjuk a hideg acélt, ahogy azt a koponyába vágódik. Az adaptív ravaszokat is kedveli, nem csak a haptikus visszajelzést.

Graeme Ankers, a Firesprite Games működtetésért felelős igazgatója egy sajtóközleményben azt írta, hogy izgatottak a The Persistence next-gen kiadása miatt, mert az immerzív lopakodós horrort újoncoknak és visszatérőknek is új szintre tudták emelni. Akinek már megvan a játék PlayStation 4-en, Xbox One-on vagy PC-n (VR-támogatás is van), ingyen lehetőség lesz az új kiadásra frissíteni, így nem kell tartani az újabb költekezéstől.

A The Persistence Enhanced június 4-én fog megjelenni PlayStation 5-ön, Xbox Series-en és PC-n. Összehasonlító videó is van arról, hogy miben erősít az Enhanced verzió az alapkiadáshoz képest. Az ingyenes frissítés miatt mindenféleképpen kedvező ajánlatról van szó.

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu