Majdnem minden Activision-stúdió az idei Call of Duty-n dolgozik?

A fizetését megfelező (de így is eszméletlenül sokat kereső) Bobby Kotick nem engedheti meg magának, hogy az évi fejőstehén csak egyetlen évet is kihagyjon.

Kezdjük az elején. A Toys For Bob, az amúgy igazán korrekt Crash Bandicoot 4: It’s About Time és a Spyro Reignited Trilogy fejlesztőcsapata a Twitteren közölte, hogy mostantól a Call of Duty: Warzone fejlesztését segíti, hogy a Raven Software ne egyedül tevékenykedjen ezen. De egy korábbi alkalmazott szerint leépítések történtek a stúdiónál, ami azért többre hivatott, mint hogy a Call of Duty-val foglalkozzon. (Elvégre 1989-ben alapították, és korábban például a Star Control IP-t is létrehozta, később pedig a Skylandersszel foglalkoztak „a Bobnak szánt játékok”…)

Persze az Activision Blizzard nem hagyta ennyiben, és egy közleményt juttatott el a WCCFTechnek. Szerintük a Toys For Bobnál nem történtek leépítések, mert ilyesmi mostanában nem történt ott. A csapat teljes mértékben működik, és most több állásajánlatuk is van. Továbbra is támogatni fogják a Crash Bandicoot 4: It’s About Time-ot, miközben a Call of Duty: Warzone fejlesztésében is közreműködnek.

És a VGC-nek író Andy Robinson is írt erről a Twitteren: azt hallotta, hogy lényegében mindegyik stúdió az Activision térfelén a Call of Duty-n dolgozik. Fel is soroljuk: Activision Shanghai, Beenox, Demonware, High Moon Studios, Infinity Ward, Raven Software, Sledgehammer Games, Treyarch… és ugye már a Toys For Bob is. Ez a pletyka pedig össze is passzol azzal, amiről nemrég írtunk: állítólag az idei felvonás, a Call of Duty: WWII Vanguard fejlesztése botrányos állapotban van, és a kiadó most azzal próbálja mégis betartani az évenkénti egy megjelenést, hogy mindenkit „CoD-hajszába kezd”…

Az idei Call of Duty-t még be sem jelentették, de erre hamarosan sort kell keríteni, de akármi is lesz, ha a megjelenéskor érzékelni fogjuk, hogy nem áll valami nagyon stabil lábakon, akkor biztos igaz mindaz, amit itt leírtunk. Pedig az Assassin’s Creed is leállt az évi megjelenésekkel, sőt, a Ubisoft ezt még bőven, évekkel a koronavírus-világjárvány előtt lépte meg.

Forrás: WCCFTech, PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu