Távozott a CD Projekt RED-től a The Witcher 3 rendezője

Konrad Tomaszkiewicz, aki korábban Geralt történetének zárásáért volt felelős, maga mögött hagyta a lengyel stúdiót, ami most minden erejével a Cyberpunk 2077 kijavításán, továbbá next-gen verzióján dolgozik (utóbbi a The Witcher 3-ra is vonatkozik…).

A Cyberpunk 2077 rajtja nem volt a legjobb (és akkor ez tényleg nagyon enyhe kifejezés), de a lengyeleknek mégis ott van a The Witcher 3, ami már több mint harminc millió értékesítésnél tart. 2020-ban ez a szám minimum két millió példánnyal emelkedett, ami ugye nettó profitként könyvelhető el, hiszen a fejlesztési költségeket a Vaják már jó ideje visszahozta (és így volt az, hogy a CD Projekt vezetőségéből többen több milliónyi dollárt kaptak üzleti év végi bónuszként).

A Bloomberg tudósítása szerint Tomaszkiewicz cégen belüli viselkedését a CD Projekt RED (innentől csak CDPR) hónapokon át vizsgálta. Ez a nyomozás lezárult, és ártatlannak hozta ki a The Witcher 3 rendezőjét, aki ettől függetlenül egy, a stábnak kiküldött emailben bejelentette távozását, mert úgy érzékelte, sokan félelemmel, stresszben, vagy kényelmetlenül érzik magukat a CDPR-esek, ha vele dolgoznak. Az emailben Tomaszkiewicz megemlítette, hogy „továbbra is saját magán fog dolgozni,” a Bloombergnek eljuttatott közleményében pedig kicsit csalódottnak, szomorúnak és rezignáltnak nevezte magát a távozás miatt. A CDPR pedig nem nyilatkozott.

Azzal vádolták őt, hogy erőszakos módszerrel dolgozott (és volt is min: a The Witcher 3 rendezése után másodlagos rendező, továbbá producer volt a Cyberpunk 2077-ben, és elvileg a következő The Witcher-projektben is magasabb beosztása lett volna), és ha ilyen módon lép ki a stúdiótól, az nagy eséllyel mindent elmond a szituációról: bár a nyomozás nem nevezte bűnösnek az ügyben, ő inkább jobbnak látta, ha kilép…

Úgyhogy a CDPR-t valamelyest vérveszteség érte. Nem biztos, hogy ennek jelentős hatása lesz a stúdió további játékaira, de valamilyen változás talán így is érzékelhető lesz majd bennük. Vagy nem. Ki tudja…?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu