Menu

A Borderlands 4-en dolgozik a Gearbox?

A Gearbox vezetője cáfolta a pletykákat, amik a franchise jövője körül bukkantak fel.

Az volt a pletyka, hogy a Gearbox kisegítő, társfejlesztő pozícióban egy új Borderlands-játékot, esetleg egy, nem számozott spinoffot készít. Ezt Randy Pitchford, a Gearbox főnöke a Twitteren meg is cáfolta: a pletykák nem igazak, ugyanis a Gearbox továbbra is fő fejlesztőként tevékenykedik a Borderlands franchise következő részein, így nem lesz szó arról, hogy bármiféle segítség kellene Pitchford csapatának.

Azért itt kiemelnénk, hogy a Borderlands: The Pre-Sequel esetében a 2K ausztrál stúdiója dolgozott a játékon, és a Gearbox itt tényleg csak kisegítő posztban volt! Ott van még a Tales from the Borderlands is, igaz, az ott műfajában is teljesen más volt: a Telltale Games ugyanis a tőle megszokott epizodikus kalandjátékot valósította meg, igaz, a franchise-ra jellemző cel-shaded látványvilággal rendelkezett a történet.

Pitchford egy másik tweetben pedig a folytatást hintette el. Valami lenyűgözőn dolgozik a Gearbox Software, ami reményei szerint örömmel tölt el minket, továbbá meglepően hat majd ránk. Aztán poénosan az álláshirdetésekre hívta fel a figyelmet (skills-to-pay-bills: képességek, amikkel kifizethetjük a számlákat). A nyitott pozíciókat itt találhatjuk, és Pitchford szerint „a nagy dolgon dolgoznak”. A franchise-ot látva ez azt jelenti, hogy nem valami spinoffról van szó, hanem a Borderlands 4-ről.

Itt a Kotaku felfedezésére kell hivatkoznunk. Pitchford szóhasználata ugyanis szinte megegyező azzal, amit 2015-ben alkalmazott: akkor is egy be nem jelentett projekthez keresett embereket, és végül abból a Borderlands 3 valósult meg. A pletykák szerint valamiben eltérő lesz ez a játék, ami elég sok dolgot jelenthet: akár MMO-szerű multiplayer is lehet egy nagy, megosztott világgal (Destiny, Fortnite, Call of Duty: Warzone…).

Ne feledjük, hogy a Gearbox most már az Embracer Group alá tartozik. Ez a cég az utóbbi években elképesztő növekedésnek indult, és amikor megtörtént a felvásárlás, akkor új IP-koncepciókról is beszéltek. Erre is lehet kapacitásuk, de a stúdió nagy eséllyel marad a Borderlandsnél…

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu