A Borderlands 4-en dolgozik a Gearbox?

A Gearbox vezetője cáfolta a pletykákat, amik a franchise jövője körül bukkantak fel.

Az volt a pletyka, hogy a Gearbox kisegítő, társfejlesztő pozícióban egy új Borderlands-játékot, esetleg egy, nem számozott spinoffot készít. Ezt Randy Pitchford, a Gearbox főnöke a Twitteren meg is cáfolta: a pletykák nem igazak, ugyanis a Gearbox továbbra is fő fejlesztőként tevékenykedik a Borderlands franchise következő részein, így nem lesz szó arról, hogy bármiféle segítség kellene Pitchford csapatának.

Azért itt kiemelnénk, hogy a Borderlands: The Pre-Sequel esetében a 2K ausztrál stúdiója dolgozott a játékon, és a Gearbox itt tényleg csak kisegítő posztban volt! Ott van még a Tales from the Borderlands is, igaz, az ott műfajában is teljesen más volt: a Telltale Games ugyanis a tőle megszokott epizodikus kalandjátékot valósította meg, igaz, a franchise-ra jellemző cel-shaded látványvilággal rendelkezett a történet.

Pitchford egy másik tweetben pedig a folytatást hintette el. Valami lenyűgözőn dolgozik a Gearbox Software, ami reményei szerint örömmel tölt el minket, továbbá meglepően hat majd ránk. Aztán poénosan az álláshirdetésekre hívta fel a figyelmet (skills-to-pay-bills: képességek, amikkel kifizethetjük a számlákat). A nyitott pozíciókat itt találhatjuk, és Pitchford szerint „a nagy dolgon dolgoznak”. A franchise-ot látva ez azt jelenti, hogy nem valami spinoffról van szó, hanem a Borderlands 4-ről.

Itt a Kotaku felfedezésére kell hivatkoznunk. Pitchford szóhasználata ugyanis szinte megegyező azzal, amit 2015-ben alkalmazott: akkor is egy be nem jelentett projekthez keresett embereket, és végül abból a Borderlands 3 valósult meg. A pletykák szerint valamiben eltérő lesz ez a játék, ami elég sok dolgot jelenthet: akár MMO-szerű multiplayer is lehet egy nagy, megosztott világgal (Destiny, Fortnite, Call of Duty: Warzone…).

Ne feledjük, hogy a Gearbox most már az Embracer Group alá tartozik. Ez a cég az utóbbi években elképesztő növekedésnek indult, és amikor megtörtént a felvásárlás, akkor új IP-koncepciókról is beszéltek. Erre is lehet kapacitásuk, de a stúdió nagy eséllyel marad a Borderlandsnél…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu