Az Epic Games jelentős ajánlatot tett a Sony-nak az exkluzív játékokért!

Tim Sweeney cége nem kevés pénzt kínált a Sony-nak, hogy annak first-party (belsős) PlayStation-exkluzívjaiból PC (azon belül is Epic Games Store) verzió legyen.

2019-ben és 2020-ban az Epic Games kb. egy milliárd dollárt (kb. 300 milliárd forintot) ígért előre azért, hogy a fejlesztők játékai az Epic Games Store-on jelenjenek meg (először), és a Borderlands 3-ért 115 millió dollárt (34,5 milliárd forintot) fizetett Sweeney a Gearboxnak. És most megtudtuk az Epic Games vs. Apple per dokumentumaiból, hogy az Epic 200 millió dollárt kínált előre azért, hogy a Sony-tól 4-6 PlayStation-exkluzív ellátogasson az Epic Games Store-ra…

A dokumentumban az MG+ a minimum guarantee rövidítése, magyarul ez azt jelenti, hogy minimum ennyit garantált az Epic a Sony-nak. Csak két játék bukkant fel kizárólag az Epic Game Store-on (EGS), amit a Sony Interactive Entertainment adott ki (ReadySet Heroes, ami továbbra is EGS-only, Predator: Hunting Grounds, ami pedig egy év után Steamen is felbukkant). Emiatt lehet, hogy más megállapodás jöhetett lére, és az imént említett két cím csak felvezetheti a többit. A Horizon Zero Dawn Complete Edition egyszerre kapott EGS és Steam verziót, és a Days Gone is hasonló megközelítéssel élt. Emiatt pedig gyaníthatjuk, hogy az Epic ajánlata a nagyobb játékokra vonatkozott volna (és a Horizon Zero Dawn például ilyesminek nevezhető). Akármi is történt, a Sony már többször is befektetett az Epic Games-be…

A Microsoft gyorsan elutasította az Epic megkeresését, ugyanis vetélytársnak kezelik az EGS miatt Sweeney cégét. A ResetErán felbukkant dokumentum szerint Phil Spencer és Gabe Newell (az Xbox és a Steam vezetője) találkozott is, amiből ugye megvalósult, hogy a Microsoft már a Steamen is előszeretettel kiadja a játékait. A Nintendóval Sweeneyék nem is próbálkoztak. Nem is csodáljuk.

Úgyhogy az Epic Games többet pénzzel, mint ésszel megközelítést alkalmazott a Sony irányába, de ha még ma sem nagyon látunk SIE-címeket kizárólag EGS-en, akkor valószínűleg komoly megállapodás nem született. (Vagy ha igen, akkor ennek hatását még nem látjuk.)

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu