Menu

Az Epic Games jelentős ajánlatot tett a Sony-nak az exkluzív játékokért!

Tim Sweeney cége nem kevés pénzt kínált a Sony-nak, hogy annak first-party (belsős) PlayStation-exkluzívjaiból PC (azon belül is Epic Games Store) verzió legyen.

2019-ben és 2020-ban az Epic Games kb. egy milliárd dollárt (kb. 300 milliárd forintot) ígért előre azért, hogy a fejlesztők játékai az Epic Games Store-on jelenjenek meg (először), és a Borderlands 3-ért 115 millió dollárt (34,5 milliárd forintot) fizetett Sweeney a Gearboxnak. És most megtudtuk az Epic Games vs. Apple per dokumentumaiból, hogy az Epic 200 millió dollárt kínált előre azért, hogy a Sony-tól 4-6 PlayStation-exkluzív ellátogasson az Epic Games Store-ra…

A dokumentumban az MG+ a minimum guarantee rövidítése, magyarul ez azt jelenti, hogy minimum ennyit garantált az Epic a Sony-nak. Csak két játék bukkant fel kizárólag az Epic Game Store-on (EGS), amit a Sony Interactive Entertainment adott ki (ReadySet Heroes, ami továbbra is EGS-only, Predator: Hunting Grounds, ami pedig egy év után Steamen is felbukkant). Emiatt lehet, hogy más megállapodás jöhetett lére, és az imént említett két cím csak felvezetheti a többit. A Horizon Zero Dawn Complete Edition egyszerre kapott EGS és Steam verziót, és a Days Gone is hasonló megközelítéssel élt. Emiatt pedig gyaníthatjuk, hogy az Epic ajánlata a nagyobb játékokra vonatkozott volna (és a Horizon Zero Dawn például ilyesminek nevezhető). Akármi is történt, a Sony már többször is befektetett az Epic Games-be…

A Microsoft gyorsan elutasította az Epic megkeresését, ugyanis vetélytársnak kezelik az EGS miatt Sweeney cégét. A ResetErán felbukkant dokumentum szerint Phil Spencer és Gabe Newell (az Xbox és a Steam vezetője) találkozott is, amiből ugye megvalósult, hogy a Microsoft már a Steamen is előszeretettel kiadja a játékait. A Nintendóval Sweeneyék nem is próbálkoztak. Nem is csodáljuk.

Úgyhogy az Epic Games többet pénzzel, mint ésszel megközelítést alkalmazott a Sony irányába, de ha még ma sem nagyon látunk SIE-címeket kizárólag EGS-en, akkor valószínűleg komoly megállapodás nem született. (Vagy ha igen, akkor ennek hatását még nem látjuk.)

Forrás: PCGamer

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu