PlayStation 5: mégis bírósági tárgyalás lesz a DualSense drifteléséből

A PlayStation új generációs, akár forradalminak is nevezhető kontrollere sem úszta meg a driftelést.

A Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith jogi cég (amit innentől csak CSK&D-nek fogunk rövidíteni) volt az, ami még februárban benyújtotta az Egyesült Államokban a keresetet a polgári peres eljárásért a Sony-val szemben, ugyanis a PlayStation 5-höz mellékelt kontroller, a DualSense is „egy olyan hibát tartalmaz, aminek következtében a felhasználó parancsa, utasítása, vagy a kontroller kezelése nélkül a karakterek vagy a játékmenet a képernyőn mozognak”, idézve a dokumentumot, amit azzal frissítettek, hogy bírósági tárgyalást követelnek.

A CSK&D Kalifornia állam északi körzetében módosította a keresetét, ugyanis hat felperes élt azzal a jogával a Sony felhasználói szerződésében foglaltak szerint, hogy a peren kívüli eljárás helyett a bíróságon követeljenek kártérítést. A PlayStation 5 felhasználói szerződését a konzol első bootolásakor Amerikában is el kell fogadni, mert enélkül nincs lehetőségünk játszani. A szerződés egyik pontja pont erre tér ki: ez megakadályozza, hogy a fogyasztók a követelésükkel nem élhetnek a bíróságon, vagy nem nagyon van esélyük egy polgári peres eljárásban való szereplésre.

Ezt viszont ki lehet oldalazni: a PlayStation 5 felhasználóinak lehetősége van a konzol bekapcsolásától számított harminc napon belül arra, hogy egy levelet küldjenek a Sony-nak, amiben azt kérik, hogy a bíróságon kívüli eljárás folyamatából kiléphessenek. Emiatt a CSK&D egy mintalevelet alkotott, és az ügyvédi cég fel is ajánlotta, hogy az érintettek nevében ők maguk küldjék ki a leveleket a Sony-nak, ami a CSK&D szerint tudomással bírt a DualSense drifteléséről, hiszen az online fogyasztói panaszok, a közvetlenül a Sony felé megtett bejelentések, vagy a konzol és kontroller megjelenése előtti tesztelés során efelett biztosan nem tudott volna elsiklani.

A CSK&D korábban a Nintendo Switch Joy-Conjai miatt hasonlóan lépett fel a nagy N ellen, és ott végül úgy zárult a történet, hogy a Nintendo ingyenes javítást kínált. De itt a Sony nem ússza meg a tárgyalást, hiszen hatan is éltek a peres eljáráshoz való jogukkal…

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu