Menu

Így lehet Nintendo DS-en játszani a next-gen konzolokkal [VIDEO]

Ez egy olyan téma, ami valószínűleg senkinek nem jutott volna az eszébe, de mégis lehetséges, hogy a Nintendo nagyon is sikeres handheldjén (még a Sony PlayStation Portable-jét is túlszárnyalta!) tudjunk játszani az új konzolokkal.

Ehhez viszont szükség van egy olyan kiegészítő kellékhez, ami 2004-ben jelent meg Japánban, és máshol nem bukkant fel ez a TV-tuner. Akkoriban ugye még nem nagyon volt digitális tévé, így az antenna sem véletlen: az analóg televízióhoz (a földfelszíni vétel esetében) szükség volt azért rá. És egy Nintendo DS-en (vagy egy Game Boy Advance SP-n) így könnyedén lehetett tévézni (ami a vonatozás közben korrekt elfoglaltság lehetett akkoriban). Bónusz az, hogy ezt a terméket még a Nintendo is hivatalosan támogatta, de azért állítólag nem készült olyan sok belőle.

Maga a tuner is eléggé érdekes (alapból úgy tűnik, hogy 2×2 AA elem kell neki, de mind a két kiszögellés alját lebontva még két elemre szükség van, érdekes dizájn…), de ez önmagában nem elegendő a trükkhöz. Kell egy HDMI2AV leskálázó, hogy a next-gen konzolokból érkező jelet alacsonyabb felbontáson továbbítsuk, és az AV-kábellel csatlakoztathassuk a TV-tunerhez az új gépeket. És a videóban 4:33-nál megtörténik a csoda: jelet fog a Nintendo DS, így az abszolút nem erre szánt kijelzőn (csak a felsőn, azért ne reméljük, hogy mind a kettőn menjen…) lehetőségünk van a papíron a jelenleg legerősebb konzolt nyúzni!

Így pedig ne számítsunk 4K felbontásra, és a HDR-ről is szépen le kell mondani, de végső megoldásként akár így is lehetséges játszani, igaz, azért egy nagyító, esetleg két jó szem is kelleni fog ahhoz, hogy mindent láthassuk a DS kijelzőjén. Jó, csak az Xbox Series X-et tesztelték a videóban, de szinte biztos, hogy a PlayStation 5-öt is működésre lehet bírni a már 17 éve megjelent handhelden.

Legközelebb mi lesz? Egy mikrón játszunk majd PlayStation 5-tel…?

Forrás: JVL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu