Így lehet Nintendo DS-en játszani a next-gen konzolokkal [VIDEO]

Ez egy olyan téma, ami valószínűleg senkinek nem jutott volna az eszébe, de mégis lehetséges, hogy a Nintendo nagyon is sikeres handheldjén (még a Sony PlayStation Portable-jét is túlszárnyalta!) tudjunk játszani az új konzolokkal.

Ehhez viszont szükség van egy olyan kiegészítő kellékhez, ami 2004-ben jelent meg Japánban, és máshol nem bukkant fel ez a TV-tuner. Akkoriban ugye még nem nagyon volt digitális tévé, így az antenna sem véletlen: az analóg televízióhoz (a földfelszíni vétel esetében) szükség volt azért rá. És egy Nintendo DS-en (vagy egy Game Boy Advance SP-n) így könnyedén lehetett tévézni (ami a vonatozás közben korrekt elfoglaltság lehetett akkoriban). Bónusz az, hogy ezt a terméket még a Nintendo is hivatalosan támogatta, de azért állítólag nem készült olyan sok belőle.

Maga a tuner is eléggé érdekes (alapból úgy tűnik, hogy 2×2 AA elem kell neki, de mind a két kiszögellés alját lebontva még két elemre szükség van, érdekes dizájn…), de ez önmagában nem elegendő a trükkhöz. Kell egy HDMI2AV leskálázó, hogy a next-gen konzolokból érkező jelet alacsonyabb felbontáson továbbítsuk, és az AV-kábellel csatlakoztathassuk a TV-tunerhez az új gépeket. És a videóban 4:33-nál megtörténik a csoda: jelet fog a Nintendo DS, így az abszolút nem erre szánt kijelzőn (csak a felsőn, azért ne reméljük, hogy mind a kettőn menjen…) lehetőségünk van a papíron a jelenleg legerősebb konzolt nyúzni!

Így pedig ne számítsunk 4K felbontásra, és a HDR-ről is szépen le kell mondani, de végső megoldásként akár így is lehetséges játszani, igaz, azért egy nagyító, esetleg két jó szem is kelleni fog ahhoz, hogy mindent láthassuk a DS kijelzőjén. Jó, csak az Xbox Series X-et tesztelték a videóban, de szinte biztos, hogy a PlayStation 5-öt is működésre lehet bírni a már 17 éve megjelent handhelden.

Legközelebb mi lesz? Egy mikrón játszunk majd PlayStation 5-tel…?

Forrás: JVL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu