Menu

Kék színnel üdvözölte Shanghai a PlayStation 5 kínai rajtját [VIDEO]

Az, hogy a PlayStation 5 Kínában is elindult, joggal nevezhető majd a készlethiány egyik indokának, ugyanis az ottani piac jóval nagyobb, mint például a magyar.

Ezt írtuk két hete a PlayStation 5 ottani rajtjáról és árazásáról: „A PlayStation 5 május 15-én Kínában is hivatalosan elrajtol. Ezt a Sony a Weibón, a kínai Twitter-ekvivalensen közölte (mivel arrafelé a madaras site betiltott). A PlayStation 5 Digital Edition 3099 jüan (RMB), a PlayStation 5 Standard Edition pedig 3899 RMB lesz. Ez forintban kb. 142400, illetve kb. 179100 lenne. A DualSense kontroller 529 RMB (kb. 24300 forint), a Pulse 3D headset 749 RMB (kb. 34400 forint), a HD kamera 449 RMB (kb. 20600 forint), a DualSense töltődokk pedig 229 RMB (kb. 10500 forint) lesz.

A kínaiak számára a PlayStation Plus Collection merőben eltérő lesz. Ők az alábbi tizenkét játékhoz férhetnek hozzá: Final Fantasy XV, Gravity Rush 2, Hardcore Mecha, Helldivers: Dive Harder Edition, Horizon Zero Dawn / Horizon Zero Dawn – The Frozen Wilds, Journey, The Last Guardian, LittleBigPlanet 3, Loco Roco Remastered, Ratchet & Clank, Tearaway, WipEout Omega Collection. A megjelenésre és az utána következő időszakra több játékot is terveznek (ehhez ugye kell a kínai cenzorok rábólintása is), így például a Sackboy: A Big Adventure, a Ratchet & Clank: Rift Apart, és a Genshin Impact is megjelenhet a nagy fogyasztói potenciállal rendelkező országban.”

Azóta eltelt május 15-e, és a másfél évtizedig konzoltilalommal élő Kína végül ellőtte a startpisztolyt a Sony új konzoljai előtt. A Sony pedig szépen megnyitotta a pénztárcáját, ugyanis Shanghai felhőkarcolói közül elég sok épületen fizetett a reklámért, hogy azok kék színben tündököljenek. És mindez a Bundnál található, ami a kínai város népszerű tengerparti részének nevezhető. Így pedig pláne nem lehetett olcsó mulatság a hirdetés. Két videót is láthatunk lent, mind a kettőt Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője tette közzé.

Mivel a kínai játékipar csak 2020 első negyedévében 11,1 milliárd dollárt (kb.  3330 milliárd forintot) termelt, valahol érthető, hogy a Sony miért koncentrál ennyire az ázsiai országra!

Forrás: TheGamer

Spread the love

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu