Kék színnel üdvözölte Shanghai a PlayStation 5 kínai rajtját [VIDEO]

Az, hogy a PlayStation 5 Kínában is elindult, joggal nevezhető majd a készlethiány egyik indokának, ugyanis az ottani piac jóval nagyobb, mint például a magyar.

Ezt írtuk két hete a PlayStation 5 ottani rajtjáról és árazásáról: „A PlayStation 5 május 15-én Kínában is hivatalosan elrajtol. Ezt a Sony a Weibón, a kínai Twitter-ekvivalensen közölte (mivel arrafelé a madaras site betiltott). A PlayStation 5 Digital Edition 3099 jüan (RMB), a PlayStation 5 Standard Edition pedig 3899 RMB lesz. Ez forintban kb. 142400, illetve kb. 179100 lenne. A DualSense kontroller 529 RMB (kb. 24300 forint), a Pulse 3D headset 749 RMB (kb. 34400 forint), a HD kamera 449 RMB (kb. 20600 forint), a DualSense töltődokk pedig 229 RMB (kb. 10500 forint) lesz.

A kínaiak számára a PlayStation Plus Collection merőben eltérő lesz. Ők az alábbi tizenkét játékhoz férhetnek hozzá: Final Fantasy XV, Gravity Rush 2, Hardcore Mecha, Helldivers: Dive Harder Edition, Horizon Zero Dawn / Horizon Zero Dawn – The Frozen Wilds, Journey, The Last Guardian, LittleBigPlanet 3, Loco Roco Remastered, Ratchet & Clank, Tearaway, WipEout Omega Collection. A megjelenésre és az utána következő időszakra több játékot is terveznek (ehhez ugye kell a kínai cenzorok rábólintása is), így például a Sackboy: A Big Adventure, a Ratchet & Clank: Rift Apart, és a Genshin Impact is megjelenhet a nagy fogyasztói potenciállal rendelkező országban.”

Azóta eltelt május 15-e, és a másfél évtizedig konzoltilalommal élő Kína végül ellőtte a startpisztolyt a Sony új konzoljai előtt. A Sony pedig szépen megnyitotta a pénztárcáját, ugyanis Shanghai felhőkarcolói közül elég sok épületen fizetett a reklámért, hogy azok kék színben tündököljenek. És mindez a Bundnál található, ami a kínai város népszerű tengerparti részének nevezhető. Így pedig pláne nem lehetett olcsó mulatság a hirdetés. Két videót is láthatunk lent, mind a kettőt Daniel Ahmad, a Niko Partners senior elemzője tette közzé.

Mivel a kínai játékipar csak 2020 első negyedévében 11,1 milliárd dollárt (kb.  3330 milliárd forintot) termelt, valahol érthető, hogy a Sony miért koncentrál ennyire az ázsiai országra!

Forrás: TheGamer

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu