eSportfogadási platformnak ágyazott meg a Sony

És ez még nem minden: a cég azt szeretné, ha Bitcoinnal fizetnénk a fogadásokon.

A Sony egy szabadalmat regisztrált, amit itt lehet megtekinteni. Ezt a szabadalmat bár régebben védette le a cég, de csak május 13-án publikálták. Röviden arról van benne szó, hogy a Sony egy nagyobb fogadási rendszer kidolgozását szeretné, amit konzolokkal, VR-headsetekkel és PC-vel is el lehetne érni kliensként, míg a dedikált szerverek futtatnák a fogadásokra szánt algoritmusokat, amik a kezdeti téteket szabják meg gépi tanulással, illetve korábbi adatok segítségével. Ezután az oddsokat a felhasználó, vagy a videojátékos analitika révén az algoritmus adhatja meg. Végül a győztesek között a meghatározott szabályok révén szétosztanák szét a nyereményt.

A szabadalom szerint nem csak ismert, használt pénznemekről (pl. amerikai dollárról) lenne szó, hanem Bitcoinról is, de más, játékokban használt assetek, digitális jogok, illetve virtuális pénznem is megadható lehetne tétként. A felajánlott oddsok esetében, ha például 5:1 az arány, ez 4:1-re is módosulhat, hogy adott országok kormánya is részesülhessen belőle adó formájában. A téteket pedig a néző elektronikus pénztárcájából lehetne fizetni.

És gondoljunk csak bele, hogy nemrég mibe is lépett be a Sony! A Sony Interactive Entertainment az RTS-sel közösen ugyanis felvásárolta az EVO-t, a legnagyobb verekedős játékokkal foglalkozó bajnokságot. És egy bunyós játék, pl. a Tekken 7 esetében nem is olyan nehéz átlátni, hogy egy eSportos fogadási rendszer miként működhetne. Meg lehetne adni, hogy mi X játékosra teszünk tétet, hogy megnyeri a bajnokságot, és ha végül tényleg ő húzza be a kupát magának az adott játékban, akkor mi ebből hasznot húzhatunk. De meccsenként is lehetne ilyennel számolni.

Az pedig, hogy a Sony már a Bitcoinnal is számol (igaz, annak ázsiója erősen hullámzó, ugyanis egyszer hatalmas erősödést mutat fel értékében, máskor pedig ugyanolyan lendülettel áll bele a földbe), már jövőbe látó gondolkodásmódra utal…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu