Új AAA játékon dolgozik az Uncharted alkotója

Amy Hennig visszatér: miután a Star Wars Project Ragtaget törölték (amikor is az Electronic Arts lakatot tett a Visceral Games kapuira), nem hittük volna, hogy ismét nagyobb játékon kezdene dolgozni.

Hennig Todd Stashwickkel közösen dolgozott az Electronic Arts alatt a játékon, ami azért nem valósult meg, mert a kiadó az élő szolgáltatás (live service, monetizáció) mellett tette le a voksát (hogy aztán a Star Wars Jedi: Fallen Order a képébe robbanjon, ugyanis ez ugyanúgy egy egyjátékos, történetközpontú játék volt, mint ahogy Hennigék projektje!). De most a páros visszatér: egy AAA egyjátékos akció-kaland játékon dolgoznak.

A GamesRadar fedezte fel Stashwick tweetjét, amiben két állásajánlatot is említett. Egy, ipari veteránokból összeállt csapathoz keresnek valakit, aki a legmodernebb animációs technológiában jártas mérnök, illetve egy senior szoftvermérnök is kerestetik, aki az Unreal Engine-t ismeri a tenyeréhez hasonló módon. A Skydance Media pedig éppenséggel pont az a stúdió, amit Amy Hennig, illetve egy másik játékipari veterán, Julian Beak alapított.

Úgyhogy ebből megtudtuk, hogy a Skydance egy csúcsminőségű, történetvezérelt, AAA akció-kaland játékot készít, amihez az Unreal Engine-t (UE4? Esetleg UE5…?) veszik igénybe. A stúdió jellemzése szerint prémium akció-kaland játékokra koncentrálnak, amikben gazdag, magával ragadó történetek kapják a főszerepet. Az álláshirdetés szerint a stúdió első projektjei a kalandjátékos filmek szokásaiba nyúl bele, hogy egy energetikus, lekötő élmény valósuljon meg, és ez remélhetőleg a TV-s, filmes lelkületet is magában fogja hordozni, hogy ezzel a játékosokon túl a videojátékokkal nem nagyon foglalkozó egyének figyelmét is felkelthesse.

Ezek a játékok a hirdetés szerint grafikájukban csúcskategóriájúak lesznek, és a játékmenetet is innovatívnak nevezik. Mire fejlesztenek? A legújabb konzolos platformokra (tehát PlayStation 5, Xbox Series), illetve PC-re. Egy olyan kicsi AAA csapat létrehozása a cél, amiben az egymás iránti  ismeretség, a bizalom és hatékonyság is fontos marad.

Mivel a csapattagok számára az átlag tapasztalat 20 év a játékiparban, csak tudják, hogy mit akarnak megvalósítani.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu