Egy „hihető, új univerzumban” játszódik a 4A Games új IP-je

A Metro fejlesztői nem csak „metróznak”, hanem ennél többet is szeretnének: egy új IP biztosan készül náluk.

A 4A Games is az Embracer Group alá tartozik (ők 150 stúdióval tárgyalnak éppen a felvásárlás lehetőségeiről…), azon belül is a Saber Interactive ágazatában találhatjuk a máltai központú, de amúgy ukrán stúdiót, akik a Metro 2033-on, a Metro: Last Lighton, ezek Redux alcímű újrakiadásán, az Oculus Riftes Arktika 1-en, illetve a Metro Exoduson dolgoztak idáig. Most viszont elkezdtek több alkalmazottat is keresni a következő projektjükhöz.

Az álláshirdetéseik között találunk egy nyílt, környezetkoncepciókat tervező pozíciót, és ennek jellemzésében a 4A Games azt írja, hogy olyan személyt keresnek, aki egy hihető, új játékuniverzumban vizuálisan elkülönülő koncepciókat képes teremteni. Olyan jelöltet keresnek, aki szenvedélyes a belső nézetű, lövöldözős (FPS) játékok iránt, ez pedig utalhat a játék műfajára. Realisztikus, de művészi, hangulatos stílust is szeretnének. Mivel maguk a Metro játékok is ebben az irányban haladnak, hasonló stílust képviselhet ez a projekt is.

Aztán keresnek egy senior technikai művészt is, akinek az a célja, hogy a lehető legélőbb videojátékos környezeteket létrehozza. Végezetül pedig itt van egy technikai tervezői pozíció, ami in-house engine-re utal: a stúdió nagy eséllyel a 4A Engine-t vetheti be. Itt nem kell megijedni: a csapat eddig mindegyik játékában ezt használta, így technikailag a 4A-nak nem kell például az Unreal Engine-t komolyan betanulnia a használatra, plusz licencköltséget sem kell fizetni az UE-t fejlesztő Epic Gamesnek… de ez feltehetőleg az engine új verziója lesz.

Valószínűleg erre a projektre egy kicsit még várnunk kell, ugyanis a Metro Exodus két éve jelent meg, és egy AAA játék létrehozásához általában három év biztosan kell (itt most nem egy évenként kiadott sportjátékra gondolunk, az kicsit más műfaj…), de mivel az Embracer Group nagyon komolyan menetelt mostanában (elég annyit mondanunk, hogy a Gearboxot is behúzták), a team jó kezekben van.

Talán az év folyamán hallunk felőlük arról, hogy mi jön tőlük legközelebb.

Forrás: Altchar

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu