Menu

The Outer Worlds: még a Take-Two-t is meglepte a franchise jövője

Ilyen az, amikor az egyik cég egyáltalán nem tud a másik terveiről.

A The Outer Worldsöt ugye az Obsidian Entertainment hozta létre. A Fallout eredeti alkotói lényegében egy nem-Falloutot teremtettek, amit aztán a Take-Two Private Division kiadói ágazata hozott ki. Csakhogy a fejlesztés során a Microsoft felvásárolta a stúdiót, ami így az Xbox Game Studios része lett (s mivel a Bethesda teljes egésze is már Phil Spencer alá tartozik, már nulla akadálya van annak, hogy a Fallout: New Vegas után újabb Falloutot csináljon az Obsidian).

A Take-Two a legújabb pénzügyi jelentése során szóba hozta a The Outer Worldsöt. Karl Slatoff, a Take-Two elnöke elégedett a The Outer Worldsszel, és bár nem mondja teljesen meglepetésnek a felmutatott eredményeit, de elégedettséggel töltötte el a céget, mert valamelyest váratlan formát mutatott a játék. A Take-Two továbbra is részt kíván venni a franchise jövőjében, mert jónak érzi azt. Szerintük még mindig építi a közösségét, és a játékban még sok élet van, így meglátják, hogy a The Outer Worlds jövője milyen lesz. Slatoff egy hosszú távú franchise-nak kezeli ezt, és az eddigi eredmények miatt nincs is miért panaszkodnia.

Ez volt az egyik térfél. De aztán a Private Division szóvivői a Gamasutrának egy közleményt juttattak el egy nappal később. Ebben pedig azt írták, hogy a sorozat „jövőbeli iterációban” nem fognak részt venni, és innentől a Microsoft és az Obsidian kezében van a The Outer Worlds jövője. Ez mit is jelent? Valószínűleg Spencer, az Xbox-vezér hallotta, hogy mit is mondott Slatoff, majd szépen kioktatta a Take-Two-t: az Obsidian felvásárlásával a The Outer Worlds is hozzájuk ment!

Ez azért felettébb furcsa, ha belegondolunk: Slatoff hogyhogy nem nézett utána annak, hogy az Obsidian új tulajdonosa milyen feltételekkel vonta be a csapatot az Xbox Game Studiosba. A Take-Two-nak egyszerűen nincs annyi pénze, hogy felvásárolja az Obsidiant (a redmondiaknak ugyanis van egy bizonyos terméke, amit úgy hívnak, hogy Windows…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu