The Outer Worlds: még a Take-Two-t is meglepte a franchise jövője

Ilyen az, amikor az egyik cég egyáltalán nem tud a másik terveiről.

A The Outer Worldsöt ugye az Obsidian Entertainment hozta létre. A Fallout eredeti alkotói lényegében egy nem-Falloutot teremtettek, amit aztán a Take-Two Private Division kiadói ágazata hozott ki. Csakhogy a fejlesztés során a Microsoft felvásárolta a stúdiót, ami így az Xbox Game Studios része lett (s mivel a Bethesda teljes egésze is már Phil Spencer alá tartozik, már nulla akadálya van annak, hogy a Fallout: New Vegas után újabb Falloutot csináljon az Obsidian).

A Take-Two a legújabb pénzügyi jelentése során szóba hozta a The Outer Worldsöt. Karl Slatoff, a Take-Two elnöke elégedett a The Outer Worldsszel, és bár nem mondja teljesen meglepetésnek a felmutatott eredményeit, de elégedettséggel töltötte el a céget, mert valamelyest váratlan formát mutatott a játék. A Take-Two továbbra is részt kíván venni a franchise jövőjében, mert jónak érzi azt. Szerintük még mindig építi a közösségét, és a játékban még sok élet van, így meglátják, hogy a The Outer Worlds jövője milyen lesz. Slatoff egy hosszú távú franchise-nak kezeli ezt, és az eddigi eredmények miatt nincs is miért panaszkodnia.

Ez volt az egyik térfél. De aztán a Private Division szóvivői a Gamasutrának egy közleményt juttattak el egy nappal később. Ebben pedig azt írták, hogy a sorozat „jövőbeli iterációban” nem fognak részt venni, és innentől a Microsoft és az Obsidian kezében van a The Outer Worlds jövője. Ez mit is jelent? Valószínűleg Spencer, az Xbox-vezér hallotta, hogy mit is mondott Slatoff, majd szépen kioktatta a Take-Two-t: az Obsidian felvásárlásával a The Outer Worlds is hozzájuk ment!

Ez azért felettébb furcsa, ha belegondolunk: Slatoff hogyhogy nem nézett utána annak, hogy az Obsidian új tulajdonosa milyen feltételekkel vonta be a csapatot az Xbox Game Studiosba. A Take-Two-nak egyszerűen nincs annyi pénze, hogy felvásárolja az Obsidiant (a redmondiaknak ugyanis van egy bizonyos terméke, amit úgy hívnak, hogy Windows…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu