Nintendo Switch Pro: egyre több forrásból hallani róla; hamarosan bejelentés?

A nagy N talán a játékipar egyik legrosszabbul őrzött titkával rendelkezik…

A Bloomberg írása Mochizuki Takashi és Debby Wu tollából arról beszél, hogy a Nintendo az E3 során jelentheti be a már többször pletykált, erősebb Nintendo Switch modellt, ami lassan, idővel átvenné az alap modell helyét, miközben a Nintendo Switch Lite a piacon maradna.  Az új OLED kijelző, a 4K-ra képes hardver, továbbá az Nvidia DLSS (mély tanulású felskálázó) technológiája mind olyasmi, amit már hallottunk. A site szerint nagy eséllyel drágább lesz a jelenlegi 299 dolláros modellnél, így magyar pénznemben biztosan hat számjegyű összeget kell majd pfizetni a „feltuningolt kapcsolóért”, amit az E3 előtt be is jelenthetnek.

Ezt a modellt elvileg már júliusban elkezdik kiszállítani a készüléket összerakó cégek (és erről a Nintendón belül mindössze néhány ember tud), de a gyártást az október-decemberi negyedévre fogják maximumra csavarni (ami logikus, mert a játékiparban a karácsonyi roham mindig is kiemelt fontossággal bírt). Korábban a Bloomberg még 349 dolláros árat (euróból számítva 126 ezer forint) saccolt a Nintendo Switch Pro-nak. Ha ez megvalósul, a PlayStation 5 és az Xbox Series egyaránt komoly vetélytársat kaphat!

Emily Rogers, egy megbízható „b-N-fentes” is hasonlót írt a Twitteren (a Bloomberg írása pontos, új kijelző, erősebb chipek, szeptember-október környékére tervezett megjelenés, hamarosan bejelentés, akár hamarabb, mint gondolnánk; egy 2D-s, új Metroidot is előrejelzett). Nos, és az Eurogamer is beszállt a buliba: az erősebb Switch-re tervezett játékokat szabadon bejelenthetik az E3-on, ugyanis a nagy N műsora szintén a rendezvény hete során lesz megtartva… Ez már nem lehet mind hoax!

És akkor ehhez adjuk hozzá, amit a spanyol Vandal írt: szerintük a Nintendo Switch Pro azonos méretű lesz mint a jelenleg is kapható modell, de a dokkja nagyobb lesz, ugyanis több funkcióval rendelkezik majd. A konzolon a Micro SD slot máshol lesz, és könnyebben hozzáférhetővé válik, a régi Joy-Conok támogatottak maradnak, a dokkon pedig két USB 3.0 port mellett egy Ethernet-csatlakozót is találhatunk, ami az online játékok esetében jóval stabilabb kapcsolatot eredményezhet. Mindezt a Vandal egy kínai kiegészítőket gyártó cégtől hallotta. Eltérés azért van itt: szerintük kicsit később, novemberben lesz a boltokban a Nintendo Switch Pro a félvezető (semiconductor, chip) hiány miatt…

A végére pedig az Amazon mexikói verzióján felbukkant, majd törölve lett egy New Nintendo Switch Pro listázás, ami be lett cache-elve. Valami itt készül…

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu