Menu

Alfred Hitchcock – Vertigo: nem egy tipikus játékadaptáció [VIDEO]

A Microids bár filmfeldolgozást készíttet a Pendulo Studios segítségével, ez nem az a megszokott „a filmmel egy időben legyen a boltokban a játékadaptáció is” gondolatmenet alapján valósul meg.

 

A sajtóközleményben Josue Monchan, a Pendulo Studios narratíváért felelős tervezője azt mondja, hogy Alfred Hitchcock filmje nagy inspirációs forrás volt a stúdió számára, legyen szó a játék témájáról, a narrációról, vagy a vizuális technikákról, amik Hitchcock filmekben használt trükkjeit hivatottak lekövetni. A Vertigo (akkor itt kötelezően megejtjük az 1958-as film magyar címét is: Szédülés) viszont nem volt egyedüli referencia nekik. A terápia a narratíva középpontjában a Spellboundra utal, több karakter pedig például a Psycho vagy a Rebecca szereplőihez lesz hasonlítható.

Az Alfred Hitchcock – Vertigoban egy új fajta pszichológiai trillerre számíthatunk, és egy vékony vonalon kell egyensúlyoznunk a valóság és a fantázia között. Ed Miller, egy író valahogy karcolás nélkül élt túl egy autóbalesetet, amiben a kaliforniai Brody kanyonba zuhant a járműve. Erről Ed azt állítja, hogy a felesége és a lánya is a kocsiban volt, de a roncsban semmi erre utaló jel nem volt. Ez traumát okoz neki, és elkezd vertigótól szenvedni (ez pedig nem a magasságtól való félelmet takarja, ugyanis annak hivatalos kifejezése az akrofóbia… ez inkább olyan, mintha szédülnénk, holott nem ülünk például egy körhintán). Emiatt terápiába vág, hogy kigyógyuljon ebből, és közben igyekszik összerakni a képet, hogy mi is történt azon a tragikus napon.

Egy exkluzív, eredeti történetre számíthatunk, ami az emlékezetre, a manipulációra, az őrültségre, illetve a megszállottságra tér ki. Ezt pedig értelemszerűen Hitchcock filmje ihlette. Egy erőteljes narratív élménnyel fog rendelkezni a játék, ami a thriller műfaj vizuális és történetmesélési technikái előtt is tisztelegni fog. Három karakter szemszögéből kell nyomoznunk, ugyanis mindenkinek eltérő története van. Több idősík is lesz, és ezekkel össze tudjuk vetni, hogy valójában mi is történt, és így a megtévesztő emlékeket félresöpörhetjük.

Az Alfred Hitchcock – Vertigo 2021 végén jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re, Xbox One-ra, illetve Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Alfred Hitchcock Vertigo 2021 06 05 21 001

Alfred Hitchcock Vertigo 2021 06 05 21 002

Alfred Hitchcock Vertigo 2021 06 05 21 003

Alfred Hitchcock Vertigo 2021 06 05 21 004

Alfred Hitchcock Vertigo 2021 06 05 21 005

Alfred Hitchcock Vertigo 2021 06 05 21 006

Alfred Hitchcock Vertigo 2021 06 05 21 007

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu