Visszafiatalítják Harrison Fordot az Indiana Jones 5-ben?

MOZI HÍREK – Az Indiana Jones 5 forgatási fotója erősen arra utal, hogy Harrison Fordot visszafiatalítják a filmben.

 

Az eddigi legtisztább fotó Harrison Fordról teljes Indiana jelmezében mutatja a színészt, amint az Indiana Jones 5 forgatásán motion capture pöttyöket visel.

Amellett, hogy az eddigi legtisztább képet kaptuk Harrison Fordról az ikonikus bőrdzsekiben és kalapban, egy új kép az Indiana Jones 5 forgatásáról megerősíteni látszik, hogy Fordot öregedésmentesítik a jelenleg Anglia északkeleti részén forgatott jelenetekhez.

Az új képen, amelyen a színész a társával, Toby Jones-szal együtt látható, Ford számos mozgásrögzítő pöttyöt visel az arcán, valamint a válla és a nyaka körül. Ez szinte biztosan az öregedésgátló technológia használatára szolgál, amelyet számos közelmúltbeli filmben, például Az írben is láthattunk. A rajongóknak már csak az a kérdés, hogy „meddig fog eljutni a filmben a de-aged Indy?”.

Számos forgatási fotó máris arra utal, hogy Harrison Ford az Indiana Jones és az utolsó keresztes hadjárat óta először ismét szembe fog nézni a nácikkal. Mivel A kristálykoponya királysága két évtizeddel az 1950-es évekbe helyezte át a sorozatot, nem valószínű, hogy a nácik szerepelnének a folytatásban az idősíkban. Ezt szem előtt tartva, így két lehetséges mód van arra, hogy a nácik visszatérjenek.

Flashback?

 

A legkézenfekvőbb ok egy flashback lenne. Sok Indiana Jones-filmet egy flashback-szekvenciával nyitottak, amely aztán átvezet a „jelenbe” és a rájuk váró kalandokba. Erős a meggyőződés, hogy a náci vonattal kapcsolatos jelenetek, amelyeket különböző képeken és egy, a helyszínen kiadott videón láttunk, egy ilyen jelenetben fognak szerepelni, egy visszapillantással a 30-as évekbe, amikor Ford gyakran versenyez ellenfeleivel egy-egy ereklyéért.

Másrészt egyesek elkezdték firtatni, hogy nem lehet, hogy az egész filmben Ford korhatárátlanítják. Bár ez egyelőre biztosan csak egy rajongói elmélet, és hatalmasat növelné a film költségvetését, talán mégsem olyan elrugaszkodott felvetés, mint amilyennek elsőre tűnik. Indy a nácikkal vívott csatáiban volt a legjobb, akár a Frigyládát, akár a Szent Grált kereste. Ha képesek lesznek visszaadni Fordnak azt, ahogyan a korábbi kalandjaiban kinézett, akkor minden bizonnyal hatalmas bónusz lenne, ha Indyt újra a fénykorában láthatnánk.

Ha a nagyobb képet nézzük, az öregedésgátló technológia egyre fejlettebb és egyre szélesebb körben elterjedtebb, mint például a Gemini Manben, amikor Will Smith képes volt szembeszállni saját maga fiatalabb változatával, akkor ha az Indy 5 tényleg egy teljes filmet készít egy Frigyláda-korabeli Indiana Jones-szal és sikerül, akkor ez rengeteg más franchise-t nyit meg, amelyek visszahelyezhetik az öregedő sztárjaikat az eredeti korszakba, amikor először játszották a szerepet, új Indiana Jones-történeteket hozva létre az öregedés által okozott korlátok nélkül.

Persze jelenleg még mindig a flashback szekvenciát tartjuk a motion capture okának, de mivel nagyon keveset tudunk a film cselekményéről, nem árt egy kis spekuláció, amíg várunk a további részletek felbukkanására.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu