Martha is Dead: a fehér hölgy meséje [VIDEO]

Az LKA (ők fejlesztik a játékot) és a Wired Productions (ők pedig a kiadó szerepét töltik be) egy rövid történetet ad elő az új videóban.

 

Az új Martha Is Dead trailer egy kapcsolatot ábrázol Giulia és az ő dadája között. Ő elmeséli a gyereknek a fehér hölgy történetét. A kisasszonyt a szeretője fullasztotta vízbe pusztán irigységből, és most ő szellemként a tó partján kísért, pontosan ott, ahol az életének utolsó pillanataiban szenvedett… és most az a célja, hogy mások is hasonló sorsra jussanak, így magával kíván ragadni még több szerencsétlen áldozatot.

Tavaly augusztusban már összefoglaltuk, hogy miről szól a Martha is Dead: „A játék Steam-oldala szerint a The Town of Light alkotója a zavaró és álomszerű hangnemet keveri a történelemmel, a babonával, illetve a pszichológiai bántalmakkal. A Martha Is Dead 1944-ben játszódik, helyszíne pedig Olaszország Toszkána régiója. Ebből pedig gyorsan adódik, hogy a második világháború kellős közepén járunk, a náci Harmadik Birodalom és a szövetségesek csataterén.

Egy női holttest bukkan elő egy tóparton – fulladás, illetve megszentségtelenítés áldozata lett. Martha halott, és most az ikertestvérének meg kell küzdenie a rokon elvesztésével, az abból adódó traumával, illetve a háborúval, ami lassan Toszkána területét is érinteni fogja. Az LKA szerint a Martha is Dead az elvesztés, a kapcsolatok, illetve a történelem egyik sötét időszakának pszichológiai alhangjai témáit járja körbe egy fiatal hölgy szemein keresztül, aki az igazságot próbálja megtalálni… viszont neki is vannak titkai mások előtt, úgyhogy neki is van szennyese. A Martha is Dead – meg nem lepő módon – Unreal Engine 4-et használ, és az LKA azt akarja, hogy hihetetlen vizualitással rendelkezzen a játéka, ami talán elmossa a videojátékok és a valóság közötti határvonalat.”

A pszichológiai thriller műfajban próbálkozó Martha is Dead még mindig nem rendelkezik pontos megjelenési dátummal: a már 2019-ben bejelentett játék PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is valamikor idén fog megérkezni. És a YouTube korhatározás miatt megint nem lehet simán megtekinteni a beágyazott videót…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu