Trek to Yomi: Kurosawa által inspirált szamuráj játékot készítenek a Shadow Warrior fejlesztői [VIDEO]

A Flying Wild Hog egyik ígéretes kísérleti produkciója a Trek to Yomi, amely egy Kurosawa ihlette 2D-s szamurájjáték és 2022-ben érkezik.

 

Ha végigjátszottad a Ghost of Tsushima egészét Kurosawa módban, és még több filmszerű szamuráj akcióra vágytál, akkor érdemes lesz figyelned a Trek to Yomi-t. A Devolver Digital E3-as bemutatóján ma bejelentett 2,5D-s side-scrollerben egy fiatal szamurájt alakíthatsz, akinek az a feladata, hogy megvédje a városát és annak lakóit. Emberi és természetfeletti ellenségekkel egyaránt szembe kell nézned. A játék a Tsushimához hasonlóan Akira Kurosawa filmjeinek kinézetét próbálja utánozni. A trailer alapján ez elég jól is sikerül.

„A tragédiával szembesülő és küldetése iránt elkötelezett magányos szamurájnak életen és halálon túlra kell utaznia, hogy szembenézzen önmagával és eldöntse, milyen utat választ.”

Kétségtelenül egyfajta elgondolkodtató játék, amely a filozófiát a feudális kultúra egyik kulcsát is jelentő kard elsajátításán keresztül csatornázza be. Egy filmes odüsszeia, amelyet Leonard Menchiari (korábban a Valve filmszerkesztője és a Riot szerzője) és a Flying Wild Hog csapata jegyez, akik a modernkori Shadow Warrior játékokat is fejlesztik .

Akiknek felkeltette az érdeklődését a Kurosawa által ihletett játék, már most nyomon követhetik: 2022-ben lesz elérhető PC-re, Xbox Series X | S és PlayStation 5-re, vagyis az előző generáció platformjai már kimaradnak. Ezzel párhuzamosan a lengyel csapat a Shadow Warrior 3-on dolgozik.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu