„B*szd meg Zuckerberg!” – ezt üzeni Roger Waters, a Pink Floyd énekese a Facebook tulajdonosának

TECH HÍREK – Roger Waters közölte, hogy visszautasította a Facebook ajánlatát, hogy használja az „Another Brick in the Wall” dalát az Instagram reklámjában, majd nagyjából elküldte Mark Zuckerberget a k*rva anyjába.

 

„Kibaszottul kizárt!”

– mondta Waters válaszul a Facebook nagy pénzes ajánlatukra – írja a Pink Floyd énekese.

„Én nem veszek részt ebben a baromságban, Zuckerberg!”

Roger Waters a sajtónak egy nemrégiben tartott Julian Assange-párti rendezvényen elmondta, hogy a Facebook megkereste őt azzal, hogy az 1979-es Pink Floyd-klasszikust, az „Another Brick in the Wall, Part 2”-t felhasználná az Instagram egyik készülő reklámjában.

„Ma reggel érkezett, egy óriási, hatalmas összegű ajánlattal” – mondta Waters. „És a válaszom az volt, hogy

‘Baszd meg. Kibaszottul kizárt.”

„Ezt csak azért említem, mert ez egy alattomos mozgalom tőlük, hogy totálisan átvegyenek mindent” – folytatta. „Én nem leszek részese ennek a baromságnak, [Mark] Zuckerberg”.

A Facebook nem reagált azonnal a Rolling Stone megkeresésére.

Az eseményen Waters felolvasott egy levelet, amely szerinte a Facebooktól érkezett. „Szeretnénk megköszönni, hogy fontolóra vették ezt a projektet” – olvasta fel. „Úgy érezzük, hogy ennek a dalnak az alaphangulata még ma is annyira aktuális és annyira szükséges, ami azt mutatja, hogy mennyire időtálló a mű”.

„És mégis arra akarják használni, hogy a Facebookot és az Instagramot még erősebbé tegyék, mint amilyenek már most is” – válaszolta – „hogy továbbra is cenzúrázhassanak mindannyiunkat ebben a teremben, és megakadályozzák, hogy ez a Julian Assange-ról szóló történet eljusson a nyilvánossághoz, hogy a nagyközönség azt kérdezhesse: ‘Mi van? Nem. Nincs tovább.”

Waters a FaceMash felemlegetésével fejezte be szónoklatát, a Facebook előtti honlapot, amelyet Zuckerberg 2003-ban hozott létre a Harvardon, hogy összehasonlítsa a nők kinézetét az egyetemen. Az esetet a 2010-es The Social Network című filmben dramatizálták.

„Hogyan tudott érvényesülni ez a kis pöcs,

aki úgy indult, hogy ‘Csinos, ötből négyet adunk neki, csúnya, ötből egyet adunk neki’ oldalt indított, hogyan adtunk neki hatalmat???”

– tette fel a Waters költői kérdést.

„És most mégis itt van: a világ egyik leghatalmasabb idiótája”.

Forrás: Rolling Stone

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu