Elden Ring: George R.R. Martin már több éve elkészült a munkájával

A FromSoftware ezúttal sem teszi könnyűvé a játékot (szép is volna).

 

A Twitteren láthatunk egy rövid részletet egy interjúból, amit A tűz és jég dala írójával készítettek. Ebben George R.R. Martin elárulta, hogy az ő feladata már több éve elkészült, és ahogy eddig is tudtuk, a világ felépítéséért volt a felelős, viszont újdonság, hogy a karakterek is az ő tollához kötődnek. A FromSoftware időről-időre meg szokta mutatni neki az ellenfelek és a grafika terveit, és ő is izgatott a végeredmény iránt. (És néhány napja szó volt arról, hogy Miyazaki Hidetaka, az Elden Ring rendezője olyasmivel segítette a japán stúdiót, amire ők maguk nem lettek volna képesek…)

Ha már megemlítettük Miyazakit, akkor beszéljünk az interjúról, amit a Famitsunak adott. Ebben elmondta, hogy az Elden Ring nem lesz olyan nehéz, mint a Sekiro: Shadows Die Twice vagy a Bloodborne, hanem egy szinten kellene elképzelni a Dark Souls III-mal. A kihívásokat többféleképpen teljesíthetjük, így akár lopakodhatunk is, vagy a Spirit Body képességgel megigézhetünk bajtársakat, hogy könnyebb dolgunk lehessen.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy a bossfightokat egyetlen bökéssel elintézhetjük: Miyazakai szerint az eddig legnehezebb harcokra kell felkészülni a stúdió történelme során. Néhány kivétellel ki is hagyhatjuk őket, és rajtunk áll, hogy milyen sorrendben vágunk bele az ellenfeleink legyőzésébe. Szóval a 2017-ben megjelent The Legend of Zelda: Breath of the Wild inspiráció lehetett nekik…

Valószínűleg egy nagy központi hubbal fog rendelkezni a játék, amik a hagyományos dungeonökhöz kötődnek, így meglesz az a klasszikus pályaérzés a FromSoftware eddigi játékaiból. Hat dungeon lesz, így a Souls-játékokhoz hasonló mennyiséget kapunk a hatalmas nyílt világ mellett. Ez papíron jól hangzik, gyakorlatban pedig meglátjuk…

Az Elden Ring, ami Miyazaki szerint kb. 30 óráig tart, mire végig fogunk érni rajta január 21-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Erre talán joggal mondhatjuk, hogy ütős évkezdet lehet 2022-nek.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu