Menu

Elden Ring: George R.R. Martin már több éve elkészült a munkájával

A FromSoftware ezúttal sem teszi könnyűvé a játékot (szép is volna).

 

A Twitteren láthatunk egy rövid részletet egy interjúból, amit A tűz és jég dala írójával készítettek. Ebben George R.R. Martin elárulta, hogy az ő feladata már több éve elkészült, és ahogy eddig is tudtuk, a világ felépítéséért volt a felelős, viszont újdonság, hogy a karakterek is az ő tollához kötődnek. A FromSoftware időről-időre meg szokta mutatni neki az ellenfelek és a grafika terveit, és ő is izgatott a végeredmény iránt. (És néhány napja szó volt arról, hogy Miyazaki Hidetaka, az Elden Ring rendezője olyasmivel segítette a japán stúdiót, amire ők maguk nem lettek volna képesek…)

Ha már megemlítettük Miyazakit, akkor beszéljünk az interjúról, amit a Famitsunak adott. Ebben elmondta, hogy az Elden Ring nem lesz olyan nehéz, mint a Sekiro: Shadows Die Twice vagy a Bloodborne, hanem egy szinten kellene elképzelni a Dark Souls III-mal. A kihívásokat többféleképpen teljesíthetjük, így akár lopakodhatunk is, vagy a Spirit Body képességgel megigézhetünk bajtársakat, hogy könnyebb dolgunk lehessen.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy a bossfightokat egyetlen bökéssel elintézhetjük: Miyazakai szerint az eddig legnehezebb harcokra kell felkészülni a stúdió történelme során. Néhány kivétellel ki is hagyhatjuk őket, és rajtunk áll, hogy milyen sorrendben vágunk bele az ellenfeleink legyőzésébe. Szóval a 2017-ben megjelent The Legend of Zelda: Breath of the Wild inspiráció lehetett nekik…

Valószínűleg egy nagy központi hubbal fog rendelkezni a játék, amik a hagyományos dungeonökhöz kötődnek, így meglesz az a klasszikus pályaérzés a FromSoftware eddigi játékaiból. Hat dungeon lesz, így a Souls-játékokhoz hasonló mennyiséget kapunk a hatalmas nyílt világ mellett. Ez papíron jól hangzik, gyakorlatban pedig meglátjuk…

Az Elden Ring, ami Miyazaki szerint kb. 30 óráig tart, mire végig fogunk érni rajta január 21-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Erre talán joggal mondhatjuk, hogy ütős évkezdet lehet 2022-nek.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu