Új videójátékok az E3 2021-ról – 38 újonnan bejelentett játék a rendezvényről!

ELŐZETES – [E3 2021] – A Forza Horizon 5-től kezdve a Guardians of the Galaxy-n át, a Final Fantasy Originen keresztül, a Requiem Plague Tale-ig, nálunk minden E3-as újdonságot megtalálsz! A videojátékos rendezvény jó sok új játékot mutatott be, és ebben a különkiadásban mindegyikről beszámolunk.

 

Tömérdek új videojátékot mutattak be néhány nap alatt az E3-on, amelyekről eddig nem volt hírünk. Annyira sok, hogy a theGeekben úgy döntöttünk, hogy egyetlen cikkbe gyűjtjük össze az eseményen bejelentett új játékokat, kihagyva a listából azokat a címeket, amelyekről már tudtunk. Ebben az írásban nem említünk tehát olyan játékokat, mint a Starfield, a Halo Infinite vagy a Zelda: Breath of the Wild 2, hogy csak néhány példát említsünk.

Voltak nagy meglepetések, mint például a The Outer Worlds folytatása, a régóta várt Advance Wars-saga visszatérése Nintendo Switch-re a GBA játékok remake-jeivel, a váratlan Forza Horizon 5 Xboxra és PC-re, egy új 2D Metroid vagy a Death Stranding rendezői változata, amelyről egy rejtélyes trailerrel mutattak be, mely önmagában is tisztelgés a Metal Gear Solid-saga előtt. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre ezekről a címekről: nektek melyik volt az igazán új meglepetés? Melyik játékot részesítitek előnyben ezen a listán?

 

A Plague Tale: Requiem

Asobo Studio (PC, PS5, XSeries és Switch / 2022)

A Plague Tale: Requiem az A Plague Tale: Innocence közvetlen folytatása, amelyben Amicia és a kis Hugo ismét visszatérnek egy új, veszélyes küldetésben, ahol mindent megtesznek, hogy túléljék brutális, érzéketlen középkori világot. Az Asobo Studio új videojátéka az eredetihez hasonló megközelítésben készül, és ismét nagyon gondos narratívát, valamint változatos és polírozott játékélményt kínál.

Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp

Nintendo (Switch / 2021. december 3.)

A klasszikus Advance Wars stratégiai saga visszatér a Re-Boot Camp című játékkal, amely a sorozat első két videojátékát hozza vissza, de teljesen újragondolva. Jó kis körökre-osztott stratégiai játék, egy klasszikus induló formájában, melyben egy seregnyi katonát irányíthatunk Switch-en.

 

Avatar: Frontiers of Pandora

Ubisoft (PC, XSeries és XOne / TBA, 2022)

Az Avatar: Frontiers of Pandora, a Ubisoft elfeledett Avatar-játéka végre felütötte fényes kék fejét. Az E3 2021 egyik legnagyobb meglepetése volt, hogy a régóta várt játék végre címet kapott és immár Avatar: Frontiers of Pandoraként ismerhetjük. Emellett egy teljes ötperces leleplező videó formájában láthattuk a nyári Ubisoft Forward eseményen. A kizárólag a legújabb generációs konzolokat megcélzó, James Cameron által megálmodott világában játszódó, nyílt világú kaland egy igazán lenyűgöző sci-fi kirándulást ígér, amely egy részletgazdag világban játszódik.

 

Bramble: The Mountain King

Dimfrost Studio (PC / 2022)

 

A svéd Dimfrost Studios az E3-on jelentette be új horror-kalandjátékát Bramble: The Mountain King címmel.

A bejelentéshez egy trailer is tartozott, amely a játék stílusát és animációját mutatja be, beleértve a „hangulatos környezeteket, a csúcskategóriás grafikát, a filmszerű pillanatokat és az izgalmas játékmenetet”, amelyben a fiú óriási liliomokon ugrándozik és integet egy hatalmas, bár látszólag barátságos trollnak.

 

Contraband

Avalanche Studios (PC és XSeries / TBA)

Az Avalanche Studios az E3 2021 digitális rendezvény a Microsoft és Bethesda sajtótájékoztatóján mutatta be legújabb játékát, a Contraband című, összefüggő, kooperatív játékot.

A játékhoz készült rövid trailerben erős 1970-es évekbeli stílus érezhető, a korszak zenéje szól, miközben úgy tűnik, hogy egy csapatnyi ember javítgat különböző dolgokat. A Contraband erősen támaszkodik a kooperatív játékra, a játékosoknak együtt kell dolgozniuk, hogy kijussanak a különböző veszélyes helyzetekből.

 

Codename Final Form

Reikon Games (PC, PS5 és XSeries / Dátum még meghatározásra vár)

Igazán ígéretes címnek tűnik a Codename Final Form, amely egy új futurisztikus sci-fi játék, kellemes grafikával. Egyelőre még csak munkacímről van szó, de a Codename Final Form már a csábító trailer alapján azonnal megragadta a figyelmünket. A 45 másodperces teaser, amelyet itt láthatsz, gyors tempójú, első FPS-be enged bepillantást, sci-fi jelenetekkel és hangulatos zenével megspékelve.

A Codename Final Formban a játékosok egy humanoid robot szerepébe bújnak majd. Az univerzum távoli tájain játszódik – túl azon, amit egyáltalán ismerünk – és a feladatod az lesz, hogy megpróbáld megvédeni az utolsó égi lényt; azt a valamit, ami minden életért és teremtésért felelős.

 

Crossfire: Legion

Blackbird Interactive (PC / 2022)

A Crossfire: Legion egy „klasszikus RTS”, amelyet a Homeworld 3 készítői fejlesztenek. Az új projekt a népszerű Crossfire FPS sorozat stratégiai változata, amely 2022-ben jelenik meg. A lövöldözős sorozat stratégiai változata meglepő, de jól illik a Blackbirdhöz, amelyet a Homeworld stúdió, a Relic Entertainment korábbi tagjai alapítottak. A csapat első kiadványa a 2015-ös kiváló RTS, a Homeworld: Deserts of Kharak volt, nemrég pedig a nagyon ígéretes űr-szimulációt, a Hardspace: Shipbreaker-t hozták össze.

 

Death Stranding: Director’s Cut

Kojima Productions (PC, PS4 és PS5 / 2021)

Hideo Kojima a Geoff Keighley által rendezett Summer Game Fest egyik nagy főszereplője volt ezzel a kiadással, amely az eredeti Death Strandinget bővíti ki. A készülő játékról egy trailer is megjelent, amely a közelgő játékot teaseli. Bár részleteket nem tudni arról, hogy mit tartalmaz majd a Director’s Cut, arról már korábban beszámoltak, hogy új lopakodós elemek lesznek benne. A Death Stranding director’s cut változata PlayStation 5-re és PlayStation 4-re is elérhető lesz.

 

Death’s Door

Acid Nerve (PC, XSeries és XOne / 2021. július 20.)

A fantasy és az akció keverékével a Death’s Door című játékban egy varjú tollai közé bújhatunk. E varjú feladata hogy a halottak lelkeit szállítása az Ajtók Csarnokából, a rejtekhelyükről. A munka akkor válik érdekessé, amikor a rád bízott lelket ellopják, és egy kétségbeesett tolvaj nyomába kell eredned egy olyan birodalomba üldözvén az illetőt, amelyet nem érint a halál…

 

Elex II

THQ (PC, XSeries és XOne / TBA)

A nagy E3-felhajtásban majdnem lemaradtunk a Gothic- és Risen-sorozat mögött álló Piranha Bytes legnagyobb bejelentéséről. A fejlesztő bemutatta az Elex 2-t, a 2017-ben megjelent old-school RPG Elex folytatását.

Az Elex 2 egy poszt-apokaliptikus sci-fi nyílt világú játék, és közvetlen folytatása az első résznek, amelynek főhőse ismét Jax, aki saját fiát neveli, miközben megpróbálja egyesíteni a Magalan bolygó különböző frakcióit egy új idegen fenyegetés ellen.

 

FAR: Changing Tides

Rubycone (PC, PS4, PS5, XSeries, XOne és Switch / 2021)

A FAR: Changing Tides talán az egyik legszebb videojáték lehet azok közül, amelyeket az E3 2021-en bemutattak. Ez egy indie cím, amely elgondolkodtató, pihentető és kellemes élményt ígér a rajongók nagy részének, egy kalandot, amely egy lenyűgöző, elárasztott univerzum felfedezésére invitál minket.

 

Forza Horizon 5

Playground Games (PC, XSeries és XOne / 2021. november 9.)

A Microsoft konferenciájának egyik nagy meglepetése volt a Playground Games új arcade autós játékának, a Forza Horizon 5-nek bemutatása. A tehetséges brit stúdió a régóta várt új Fable mellett dolgozik saját szériáján és az eddigi legjobb grafikát kapjuk majd konzolon.

 

Jurassic World Evolution 2

Frontier Developments (PC, PS4, PS5, XSeries és XOne / TBA)

A menedzser videojátékok ismét kihagyhatatlan találkozót kapnak a Jurassic World Evolution 2-vel, a Frontier Developments sorozatának új részével, amely a jól ismert Steven Spielberg-franchise-ban játszódik. A nyári játékfesztiválon Jeff Goldblum által bemutatott játéknak egyelőre nincs megjelenési dátuma.

 

Inscryption

Daniel Mullins Games (PC / 2021)

Az Inscryption egy narratívára koncentráló, kártyaalapú odüsszeia, amely klasszikus roguelike-féle kártyaösszeállítást, szabadulószoba stílusú fejtörőket és pszichológiai horrort kever egy véres turmixba. A kártyák sötét titkokat rejtegetnek…

 

Mario Party Superstars

Nintendo (Switch / 2021. október 29.)

Kevés szórakoztatóbb dolog van, mint a barátaiddal bulizni, és ezekben a küzdelmekben a Mario Party-saga az, ami nem hiányozhat a gyűjteményedből. A Nintendo visszatekint, és ebben a Superstarsban több mint száz minijátékhoz enged hozzáférést a korábbi Mario Party-játékokból, köztük a Nintendo 64 legendás játékából.

 

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Ubisoft Milan (Switch / 2022)

A Ubisoft 2021-es E3-as konferenciájának nagy zárása a Mario + Rabbids Sparks of Hope volt, amely egy körökre osztott taktikai akció-videojáték, amely az eredeti rész útját követi. A cím egy jó maréknyi új hőst hoz, amelyek közül választhatjuk ki három főhősünket, akikkel végigküzdjük magunkat a játékon.

 

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Eidos Montreal (PC, PS4, PS5, XOne, XSeries és Switch / 2021. október 26.)

Bár egy ideje már pletykálták, hogy érkezhet egy Guardians of the Galaxy-játék, ezt csak a 2021-es E3-on erősítették meg. Ebben az önálló játékban Starlord bőrébe bújhatunk majd, kampányt kapunk, mikrotranzakciók nélkül, klasszikus megközelítésben.

 

Metal Slug Tactics

Leikir Studio (PC / Még meghatározásra vár)

A Metal Slug-sorozat mindig is lövésekkel és robbanásokkal tarkított akció-őrület volt, amely évtizedek óta gyönyörködteti a 2D-akció rajongóit, így a taktikai stílusú Metal Slug Tactics bejelentése az E3 2021 egyik meglepetése volt. Bár ugyanolyan intenzívnek ígérkezik, mint az eredetiek, a futás és lövöldözés helyett ezúttal gondolkodnunk és taktikáznunk kell, fordulóról-fordulóra.

 

Metroid Dread

Mercury Steam (Switch / 2021. október 8.)

A Mercury Steam gárdája fejleszti ezt a 2D-s akció- és platform-videojátékot, amely visszahozza a legklasszikusabb Metroid-saga minden szellemiségét. Samus Aran visszatér ebben az új Metroid címben, amelyet a San Sebastián de los Reyes-i székhelyű, jól ismert stúdió fejlesztett, és amely már a sorozat más epizódjait is kihozta ilyen nézetben.

 

Painkiller

Saber Interactive (TBD / TBD)

A Koch Media új kiadója, a Prime Matter bemutatkozó rendezvényének egyik nagy meglepetése a Painkiller volt. A videojátékot a Saber Interactive fejleszti, de egyelőre nem tudni, hogy a kultikus eredeti második részéről van-e szó, vagy pedig az említett first-person shooter remake-jéről, illetve újragondolásáról.

 

Phantom Abyss

Team WIBY (PC / 2021. június 22.)

A Devolver Digital új címe egy többjátékos akció- és kalandjáték, aszinkron csatákkal, amelyben procedurálisan generált pályákon elrejtett ereklyéket kell megtalálnunk. Az Early Access hamarosan indul!

 

RedFall

Arkane Austin (PC, XSeries / 2022)

A Preyért és a Dishonoredért felelős Arkane csapata már bizonyította, hogy olyan tehetséggel rendelkezik, hogy bármilyen projekten is dolgoznak, szívesen játszanánk vele, és ez a RedFall esetében is így van. Akció és nyílt világ vámpírokkal egy olyan harci élményben, ami egyelőre rejtély, de a kooperatív játék erősnek ígérkezik.

 

Replaced

Sad Cat Studios (PC, XSeries és XOne / 2022)

A Replaced egy indie videojáték, amely a Microsoft 2021-es E3-as konferenciáján bemutatottak közül az egyik legmeglepőbb megjelenés volt. Egy 2D-s akció-videojáték csodálatos pixel-arttal és izgalmasnak tűnő harci és felfedezős játékmenettel.

 

Rocksmith +

Ubisoft (PC, XSeries, XOne, PS4, PS5 és PC / Még meghatározásra vár.)

Hiányoznak a zenés játékok? A Ubisoft azt szeretné, ha leporolnánk az elektromos gitárokat, basszusgitárokat vagy szinte bármilyen hangszert egy olyan előfizetéses szolgáltatással, amelyben megtanítanak minket játszani rajtuk, hogy a pandémia után ismét bulizhassunk. Ehhez persze fejlődni kell majd a játékban, különféle célokat teljesítve.

 

Salt and Sacrifice

Ska Studios (PC, PS5 és PS4 / 2022 második negyedéve)

A Dark Souls sikere nyomán jó pár videojáték született, amelyek megpróbálták utánozni a stílusát, de néhányan még egy lépéssel tovább mentek, mint például a Salt & Sanctuary, amely sikeresen adaptálta ezt a játékstílust két dimenzióra. A folytatás kooperatív játékkal és a szörnyek elleni harc új módjaival bővül.

 

Scars Above

Mad Head Games (PC, PS5, XSeries / Még meghatározásra vár)

A Scars Above egy ütős akció- és sci-fi cím, amelyben Kate Wardot, egy tudóst alakítunk, akinek hajója eltéved egy ellenséges bolygón, ahonnan meg kell próbálnunk élve kijutni. Látszólag egyszerű megközelítés, ami egy igencsak ütősnek tűnő videojátékot rejt.

 

Soulstice

Reply Game Studios (PC, Xseries, PS5 / Még meghatározásra vár)

Egy féktelen akciót ígérő játék sosem hangzik rosszul. A Soulstice pedig ezt a megközelítést követi: ez egy hack and slash elemekkel tarkított RPG, amely 2022-ben érkezik. Briar és Lute, két testvér irányítását vesszük majd át, akiknek egy sötét, ellenségekkel teli világgal kell szembenézniük. Kettejük képességeit kell majd egyszerre kombinálnunk, és ezeket kihasználva elkerülni a káoszt.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Team Ninja (PC, PS5, XSeries, XOne és PS4 / 2022)

A Final Fantasy-univerzum eredetének felfedezése egy kihívásokkal teli Dark Souls-stílusú akciójáték szemszögéből remekül hangzik, de a Stranger of Paradise bemutatása mégis elég parázs vitákat és véleménykülönbségeket generált. A PS5-re már letölthető demójával a rajongók kezdik felfedezni a Ninja-témájú játék erényeit.

 

Super Monkey Ball Banana Mania

Sega (Switch / október 5.)

A Super Monkey Ball: Banana Mania egy készülő platform videojáték, a Super Monkey Ball sorozat része, melyet a Ryu Ga Gotoku Studio fejleszt. A tervek szerint 2021. október 5-én jelenik meg Nintendo Switch-re, PlayStation 4-re, PlayStation 5-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re és Microsoft Windowsra.

 

Survival Machine

Grapes Pickers (PC / Még meghatározásra vár)

Új versenyző érkezik az akció- és túlélőjátékok közé. Ebben a külső nézetes akciójátékban egy gépet bázisként használva kell majd bejárnunk a folyamatosan fejlődő környezetet, közben nyersanyagokat szerzünk be. Mindezt azért, hogy az éjszaka érkező zombiveszély ne pusztítsa el a környéket.

 

Tiny Tina’s Wonderlands

Gearbox (PC, XSeries, PS5, XOne, PS4 / Early 2022)

A Tiny Tina’s Wonderlands a Gearbox Software legújabb looter-shooter játéka, de nem a Borderlands 4 lesz. A fő Borderlands-sorozat spinoffja, a Borderlands 2 Assault on Dragon Keep című DLC-jének folytatása, amely sci-fi helyett inkább fantasy. Nem tévesztendő össze a Tina Turner’s Thunderdome-mal, vagy ha Dickens-rajongó vagy, akkor a Tiny Tim’s Wonderful Christmas-rel.

Bár a Gearbox E3-as prezentációján nem mutatta be a játékot akcióban, a stúdió azóta sok mindent elárult arról, milyen lesz a Wonderlands. Szóval fogd a kardod, vedd fel a sisakod, és kövess, hogy megöljük a tudatlanság sárkányát, és visszaszerezzük a +1 nadrágot a fejlődésért.

 

The Anacrusis

Stray Bombay (XSeries és XOne / Még meghatározásra vár)

A Half Life 2: Episode 1 írója új kalandba kezd, ami túl jól néz ki ahhoz, hogy észrevétlenül maradjon. A The Anacrusisban három másik játékossal kell majd összefognunk, hogy véget vessünk egy idegen fenyegetésnek, egy kooperatív lövöldében, amelynek legnagyobb erénye a fejlődésben és a frenetikus tempóban rejlik.

 

The Outer Worlds 2

Obsidian Entertainment (PC, XSeries és XOne / Még meghatározásra vár)

Az első rész sikere után a The Outer Worlds 2 folytatása érkezik, amely a „még több és még jobb” feladatot szeretné abszolválni. Új bolygókat fedezhetünk majd fel, és sok furcsa karakterrel találkozhatunk, egy olyan kalandban, amelyből a humor sem fog hiányozni.

 

Trek to Yomi

Leonard Menchiari (PC, XSeries, PS5, PS4 és XOne / 2022)

A 2021-es E3 egyik legmarkánsabb játéka, mert Akira Kurosawa klasszikus mozijának esztétikáját utánozza. A 2D-s akciójátékkal a Trek to Yomi a fiatal szamuráj, Hiroki bőrébe bújhatunk, akinek a faluját kell megvédenie, banditákkal és más ellenségekkel harcolva, kihívásokkal teli katana-párbajokban.

 

Two Point Campus

Two Point Studios (PC, XSeries, PS5, XOne, PS4, Switch / 2022)

Ha már bebizonyítottad, hogy te vagy a legjobb, aki egy téveszmékkel és vicces betegségekkel küzdő betegekkel sújtott kórházat irányít a Two Point Hospitalban, akkor készülj fel, mert most a legjobb egyetemi kampuszt kell létrehoznod. A Two Point Campus azonban még egy lépéssel tovább megy, sokkal több építési lehetőséggel és a diákok életét is figyelembe vevő, mélyebb menedzsmenttel.

 

Wario Ware: Get It Together!

Nintendo (Switch / szeptember 10.)

Wario visszatért – szokásához híven mikrojátékokkal. A Nintendo a sorozat nagy újdonságaként ígér egy kétjátékos módot, amelyben akár két Joy-Connal, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, társaságban élvezhetjük a kihívásokat.

 

Wartales

Shiro Games (PC / TBA)

A Northgard alkotóinak új taktikai szerepejátékában egy csapat zsoldost vezethetünk egy nyílt világú, RPG-jegyekkel tarkított kalandban, melyben felfedezzük az ősök sírjaiban rejtőző titkokat.

 

Wizard with a Gun

Galvanic Games (PC és Switch / TBA)

A Wizard with a Gun egy érdekes univerzumot tár elénk, festői látványvilággal egy online kooperatív túlélőjátékban, amelyben különféle lényekkel kell majd szembenéznünk, miközben egy varázslatos sivatagban barangolunk.

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu