Mégsem halott a Tekken x Street Fighter?

A Street Fighter x Tekken már közel egy évtizede, hogy megjelent, de ennek társára még mindig várnunk kell… de vajon van-e ennek értelme?

 

Szóval Harada Katsuhiro, a Tekken alkotója futtat a YouTube-on egy sorozatot, ami Harada’s Bar néven fut. A legújabb epizódban Ikeda Kouhei-jel beszélgetett (ő a Tekken 7 rendezője volna). A projekten keményen dolgoztak, és kb. 30%-ig jutottak a fejlesztésben, és a páros azt említette, hogy bárcsak bemutathatnák a modelleket, vagy amit megvalósítottak anno.

Harada és Ikeda is azon a véleményen van, hogy Chun-Li és Dhalsim fantasztikusan nézett ki 3D-ben is (ugyanis a Street Fighter 2D-s sorozatnak tekinthető, miközben a Tekken a harmadik dimenzióval is operál, ezért is volt érdekes a két franchise crossoverje), de a legtöbb női karakter jól kijött „a dimenzionális terjeszkedésből”. Ők nagyon szívesen megmutatnák, amit összehoztak, de mivel a Street Fighter IP a Capcom birtokában van (ők pedig értelemszerűen a Bandai Namcónál dolgoznak…), erre nincsen meg az engedélyük.

Harada viszont a Twitlongerében részletesen kifejtette, hogy ne nagyon temessük a játékot. A videója rendelkezik angol feliratokkal, de a Tekken atyja kiemelte, hogy a kérdéses fordítás jobb lett volna, ha „álló” vagy „felfüggesztett” jelzőt alkalmazott volna a Tekken x Street Fighterrel kapcsolatban, úgyhogy az eredeti mondanivaló elveszett a japán > angol fordítás során. Szerinte az eredeti japán feliratokhoz képest az angol feliratozás teljesen más érzést kelt, és azok, akik megértik a japán nyelvet, nem nagyon érdeklődnek a téma iránt.

A végére megemlítenénk, hogy a Tekken x Street Fighter 2016-ban lett hivatalosan parkolópályára helyezve. Ekkor Harada csapata már a Tekken 7-et fejlesztette, és mivel ez akkora siker lett, nem csoda, hogy 2019-ben már azt nyilatkozta, hogy a crossover értelmét egyre kevésbé lehetne megmagyarázni (nem lenne értelme összerakni, anyagilag sem). És akkor még a PlayStation 3 és az Xbox 360 volt a piacon. Hol volt akkor még a PlayStation 5 és az Xbox Series…?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu