A Sony éves értékesítési rekordot akar dönteni a PlayStation 5-el

No nem a jelenlegi üzleti évben (ami áprilistól március végéig tart), hiszen az alkatrészhiány nem elhanyagolható, de ezután már a rekord a cél.

 

A Sony konkrétan meg akarja dönteni az 1998-ban felállított rekordot. Abban az évben ugyanis az eredeti PlayStationből 22,6 millió példányt értékesített a cég. A következő üzleti évben (ami 2022. április elsejével kezdődik) pedig konkrétan ezt az eredményt szeretnék „a kékek” felülmúlnni!

Yoshida Kenichi, a Sony vezérigazgatója volt az, aki kitűzte ezt a bátor célt a június 22-én megrendezett konferenciájukon, ahol a részvényesek összejöhettek, de állítólag ezt a számot Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója májusban, a Sony befektetői kapcsolatokra építkező konferenciáján már belengette. (Itt amúgy a Sony a God of War Ragnarokból tévedésből egy rajongói logót használt a prezentációban…)

Viszont ha a PlayStation 5 eléri ezt az eredményt (amire minden esély adott a játékipar konstans növekedése miatt…), akkor még a PlayStation 2 rekordját is felül tudná múlni (22 millió volt a csúcs), nem beszélve a többi hardverről (PlayStation 4: 20 millió, PlayStation 3: 14,4 millió). A Sony szerint ez ambíciózus cél, és a nemzetközi ellátási káncban kihívásokra számít. A japán Jiji hírügynökség tudósítása szerint a Sony a pandémiából keletkezett otthonmaradásból még hasznot húzhat.

Yoshida a következő üzleti évben elvárja, hogy több PlayStation 5-öt gyártson a Sony, feltehetőleg áttervezett belső alkatrészekkel, így egy részben módosított, 6 nanométeres AMD processzort használnának (most 5 nm-es CPU van a konzolban), ugyanis a félvezetőkből, chipekből nemzetközileg hiány van. Totoki Hiroki, a Sony pénzügyi főnöke szerint a készlethiány után sem biztos, hogy a kínálat utol tudja-e érni a keresletet.

A skalpolásban viszont már jó úton van a cég: a PlayStation Direct nyugat-európai rajtja már hivatalos idén, és ha korlátozni tudja a cég, hogy egy vásárló maximum egy, esetleg kettő (háztartáson belül pl. testvérnek) konzolt lehet csak közvetlenül venni, akkor így nem lenne tömeges felvásárlás.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu