Dying Light 2: Stay Human: miként hat a co-op a szóló játékra?

A döntéshozatal fontos része lesz a Dying Light 2 történetének, így a Techlandnak el kellett magyaráznia, hogy milyen hatással lesz ez valakire, aki egyedül és kooperatív módon egyaránt végigjátszaná a zombiparkourt.

 

Lukasz Burdka, a Dying Light 2: Stay Human senior technológiai programozója a Game Informernek kifejtette, hogy nem kell félnie annak, aki szólóban és csapatosan is játszaná a már régóta várt játékot. Burdka szerint a történettel kapcsolatos döntéseket a multiplayer hostja hozza meg, így az fog a sztoriban választani, akihez a többiek csatlakozni fognak.

A többiek tehát csak át fogják élni a döntések következményeit, de így is érzékelni fogják, hogy a világ miként változik körülöttük, ezt pedig össze is lehet majd hasonlítani, ha esetleg szólóban si nyúznánk a Techland alkotását. Viszont ez nem jelenti azt, hogy a szóló játékmenetre hatással lenne, ha beugrunk egy haverunkhoz játszani: Burdka megerősítette, hogy a szóló végigjátszásunk érintetlen marad, de a co-opban talált loot mellett a fejlődésünk is megmarad. Ezzel akar a Techland kedvezni azoknak, akik antiszociálisak és nem akarnak másokkal játszani.

Aztán még arról is beszélt a Techland, hogy bár a nappali időszak nem olyan veszélyes mint az éjszaka, azért akkor is ijesztő lehet kimereészkedni, hiszen az emberek a játék világában egymás ellen is küzdenek. Az embereket nevezték a legkönyörtelenebbnek, így ebben a napszakban banditákba is futhatunk, nem beszélve a veszélyesebb frakciókról, így lehet, hogy zombikból nem fogunk látni olyan sokat, így is vásárra vihetjük a bőrünket, ha felkészületlenül „lépünk az utcára”.

A Dying Light 2: Stay Human hosszú idő után végre rendelkezik megjelenési dátummal, aminek elhalasztása még bekövetkezhet, és érdemes is erre felkészülni. Ha nem történik meg, akkor a Techland játéka december 7-én fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra. Talán nem csúszik át 2022-re… bár ki tudja.

Forrás: PSU

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu