Xbox Series X vs. PlayStation 5: fej-fej mellett a két konzol SSD-je [VIDEO]

Egy összehasonlító videóban a két legújabb konzol, az Xbox Series X és a PlayStation 5 is megmutatta, hogy a bennük található NVMe M.2 SSD képes a másikkal szemben gyorsabban működni.

A két konzol tavaly novemberben startolt el (már ahol, ugye, mert a készlethiány egy olyan fogalom, ami beégett az agyunkba az utóbbi fél év folyamán, hiába is próbáljuk letagadni…), és sok alkalommal láttunk már egyes játékok esetében összevetést, hogy ez gyorsabban töltődik be itt a másiknál. Az ElAnalistaDeBits csatorna most egy új összevetéssel jelentkezik, ami a konzolokat és azok SSD-jét is górcső alá veszi, hogy megnézze, milyen sebességre is képes a modernebb hardver.

 

 

Az összehasonlító videó több témát is érint. A Sony és a Microsoft next-gen konzolja hogyan működik az operációs rendszerükön belül? Milyen gyorsan telepítenek fel egy játékot Blu-ray lemezről? Mennyi ideig tart, mire egy játékot elindíthatunk? Milyen gyorsan történik az uninstall? Ezek olyan dolgok, amikre hirtelenjében nem is biztos, hogy belegondolunk, mert ezek a konzol használatával járó természetes folyamatoknak nevezhetőek.

Egy dolog viszont biztosan komoly elismerést érdemel: az Xbox Series Quick Resume funkciója megérdemel egy tapsot. A Microsoft konzolja a játékok elindításában és újraindításában biztosan a Sony előtt jár, így ezen aspektusok tekintetében is jó helyzetben van az Xbox Series X. Viszont ha lemezről telepítünk, a PlayStation 5 Standard Edition (ugyanis a PlayStation 5 Digital Editionben nincs Blu-ray meghajtó…) gyorsabb, de tény, hogy az összehasonlítás alatt az Xbox Series X frissítésekkel is foglalkozott.

A Resident Evil: Village és az Assassin’s Creed: Valhalla elindításában a Sony győzött. A „gyors folytatás” összehasonlítása nem nevezhető fairnek, ugyanis a Sony masinája másképpen működik: Activity Cardok, kártyák segítségével lehet beugrani bizonyos időpontokban a játékba. Az Xbox Series X-en öt, a PlayStation 5-ön pedig csak egyetlen játékot állíthatunk le így. A Quick Resume multiplatform címek esetében gyorsabb a „zöld konzolon”.

Érdekes összehasonlítás.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu