Far Cry 5: a Ubisoft kilőtte a GoldenEye 007 remake-jét!

A játék Arcade módjában egy modder abszolút impresszív munkát végzett (korábban be is mutattuk), de a francia kiadónak lépnie kellett…

 

A GoldenEye 007 egy örök klasszikus a Nintendo 64-en, ez nem vitás. Emiatt nem csoda, ha valaki újragyártotta az egészet, de a Far Cry 5 „sandbox” módjában, az Arcade módban. És a Ubisoft az egészet teljes egyszerűséggel lesöpörte az asztalról, miután az MGM, a James Bond licenctulajdonosa erre kérte őket… (Az érdekesség? Az MGM, és így az ügynök IP-je is hamarosan az Amazonhoz juthat, ugyanis májusban felajánlottak egy komplett felvásárlást!)

A Krollywood néven futó modder YouTube-csatornáján megtalálható egy halom videó, amiben láthatjuk, miként használta a Far Cry 5 Arcade-ot a remake megvalósítására. A modder viszont elárulta, hogy a Ubisoft egy levelet küldött neki, miután a francia cég is kapott egyet az MGM-től. Szomorú a helyzet, de a PlayStation 4-én és a PlayStation 5-jén még megvannak a pályák, továbbá a PlayStation felhőjében, továbbá pendrive-on is elérhető számára az eddigi munkája.

Nem tudja, hogy valaha lesz-e legális mód arra, hogy ismét elérhetővé tegyen mindent, de úgy véli, hogy most az MGM és a Ubisoft célkeresztjében van. A Kotakunak pedig annyit mondott, hogy szomorú, de nem azért, mert három évnyi munkája veszett nyilvánosan oda, hanem amiatt, mert így a többi játékosnak nincs módja arra, hogy kipróbálhassa az általa teremtett pályákat, amik ugye kizárólag a Far Cry assetjeit alkalmazták, így nem volt bennük semmi sem a GoldenEye 007-ből.

Krollywood nem pénzért értékesítette a pályákat, így még profitja sem származott ebből. A Ubisoft csak annyit mondott a Kotakunak, hogy a pályák alkotójára és a licenc birtokosára tartozik az ügy, nekik pedig nincs mit mondaniuk róla.

Nekünk pedig van mit: így kell teljesen kiölni a kreativitást az emberekből, akik mernek a rendelkezésükre bocsátott eszközökkel alkotni valamit, amiből nekik tényleg semmilyen hasznuk nem származik…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu