Avatar: Frontiers of Pandora: miért csak next-gen konzolokra jelenik meg?

A Massive Entertainment (akik eközben egy Star Wars-játékon is dolgoznak!) nem véletlenül hagyja ki a PlayStation 4-et és az Xbox One-t az „Avatar 2-vel” (erős a gyanúnk, hogy a film premierjéhez közel fog megjelenni…).

 

Magnus Jansen (a játék kreatív rendezője), illetve Nikolay Stefanov (a programozásért felelős technikai rendező) az IGN-nek megválaszolta, hogy miért a PlayStation 5 és az Xbox Series van a célkeresztben. Például eléggé részletes területeken fogunk átutazni, mégpedig elképesztő sebességgel. Ehhez pedig ugye az kell, hogy a konzol a hardveren belül kellő sebességgel streamelje azt, amire szükség van, egy HDD pedig lemaradna. (Például a PlayStationön ezért volt „ködös” a Tony Hawk’s Pro Skater: ennyit tudott a hardver.)

Jansen szerint tehát ez már nem egy lassú séta, ahogy belépek egy helyszínre, mert mindent be kell streamelni. Ezek kicsi, talán észre sem vehető dolgok, amikre szerinte nem is gondolunk. A helyszínek most a játék világában közel lesznek egymáshoz, és a régi HDD-kre tervezve eléggé messze kell tenni őket, hiszen így lehet elintézni, hogy a konzol megfelelően betöltse az új régiót, miközben a hardver „elfelejti” a régit. Ezt a módszert a PlayStation 5/Xbox Series pároson pedig el is felejthetik (mert már nincs erre szükség).

Jansen szerint a next-gen hardver next-gen mesterséges intelligenciát is jelent, ugyanis az MI és a vadvilág is képes lesz nyomon követni minket a támadáson kívül, és a Snowdrop engine (a Massive saját gyártású motorja) a technológiai fejleményeknek köszönhetően olyan dolgokra lesz képes a 2020-as konzolokon, amik lehetetlennek tűntek a 2013-as masinákon.

Stefanov pedig az immerzióra is kitért. A Massive úgy véli, hogy az új megvilágítási rendszer (ami természetesen a ray tracingen alapul) drámai előrelépésnek tekinthető, mert emiatt úgy érezhetjük, hogy bár egy játékkal játszunk, valósnak fog hatni a helyszín. A levelek átlátszósága is kezelhető lesz, és a levelek az áteresztett fény színét is befolyásolják, továbbá korrekt tükröződéseket kapunk a vízből, és Stefanov még a felhőket is említette (mert ezek is megfelelő világításban részesülnek).

Az Avatar: Frontiers of Pandora 2022-ben fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Uplay, Epic Games Store), Amazon Lunára és Google Stadiára.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu