Három napot is kibír víz alatt egy iPhone!

TECH HÍREK – Az Apple terméke tartósnak nevezhető, holott nem néz ki annak (egy ágyra dobás fél méterről betörheti a kijelzőjét szerencsétlenebb esetben).

 

Az elektromos eszközök esetében a víz általában nem a legjobb hatással van a készülékekre. De azért van olyan kivétel, amin meglepődhetünk. Most például Tom Adams sztorija okozhat meglepetést: az Egyesült Államok Idaho államában a Snake folyóba ejtette a mobilját. Itt talán nem ostobaság, ha úgy gondolta ő is, hogy annak az iPhone-nak annyi, de nem: „az almafon” az esélyekkel szembe szállva túlélt három napot a folyó mélyén!

Egy helyi tudósítás szerint Adams a feleségével és a barátaival kajaktúrára indult a Snake folyón június 12-én, de a Tilden-híd hajós rámpájához közel felborult. Ekkor a folyó elnyelte a mobilt, a kulcsait, a horgászbotját és a pénztárcáját. Adamsen mentőmellény volt, így gond nélkül a partra úszott, de azért bátortalan lett, hiszen néhány értéktárgya a vízbe pottyant.

Három nappal később, 15-én viszont úgy döntött, hogy visszamegy a Bingham megyei mentőbúvár alakulattal, mert ők beleegyeztek az elveszett tárgyak felkutatásába. Az iPhone-t meg is találták, három méterrel a víz alatt… és a vasárnapi ébresztő riasztás révén lelték meg Adams telefonját! Jack Lusk volt a szerencsés megtaláló, és ő a kulcsokat is megtalálta 20 perc alatt. Adams meglepődötten tapasztalta, hogy az iPhone még mindig működőképes volt (és ez teljesen jogos reakció).

A legújabb iPhone IP68-as értékeléssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kb. két méteres vízben akár harminc percet is kibírhat. A fél óra és a három nap között viszont ég és föld a különbség, és mindezt egy folyóban elérni abszolút komoly eredménynek tekinthető. Az Apple egy tartós készüléket alkotott.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu