Mana-hírek: új rész, anime, portok érkeznek [VIDEO]

A Mana-sorozat minap a 30. születésnapját ünnepelte, így több bejelentés is érkezett: ezeket most össze is foglaljuk.

 

Az élő adás során Oyamada Masaru, a sorozat producere bejelentette, hogy új Mana játék készül konzolokra, de még várnunk kell a rendes bejelentésre, viszont Ishii Koichi, a sorozat alkotója már megtekintette, amit eddig összehoztak. A fejlesztéshez még kell egy kis idő, és még azt sem tudjuk, hogy melyik konzolokra csinálják a következő felvonást. A PlayStation 5, Nintendo Switch szinte biztos befutó lehet.

Oyamada még azt is bejelentette, hogy a Legend of Mana: The Teardrop Crystal néven futó anime már készül, Az animációért a Graphinica és a Yokohama Animation Lab, a produceri munkálatokért pedig a Warner Bros. Japan a felelős. Oyamada szerint amikor először megkapta az animáció koncepcióját, a Legend of Mana remaster (ami PC-n Denuvóval lett megspékelve, holott egy 21 éves PS1-es játék arcfelvarrásáról van szó… tipikusan Square Enix) még tervbe sem volt véve. A bemutatóra nem is volt sok mély gondolata, de amikor a Warner Bros. Japantl Yawata bemutatta az elképzelését, ő is elkezdett a játékon gondolkodni. Oyamada szerint az animét készítő emberek ugyanannyira szeretik a sorozatot, mint régebben is. Nem tudni, hogy mikor érkezik.

Aztán bejelentettek egy akció-RPG-t iOS-re és Androidra. A WFS fejleszti az Echoes of Manát, és világszerte meg fog jelenni ez a free-to-play játék beépített mikrotranzakciókkal. Az előző Mana-játékokból több karakter is visszatér (all-stars stábot ígérnek), két főhős közül (Kilt, Kilte, fiú, lány) választhatunk, és egy olyan világban játszódik, ahol minden odaveszett. Az istennő vezérelte főhősünk kalandra kel, hogy a legendás karddal helyre tudja állítani a világot, már ha meg tudja találni azt.

Az illusztrációk eredetiek lesznek, és a korábbi Mana részek mellett új, eredeti világok is felbukkannak, és a régebbi felvonások karakterei közül mindegyik irányítható lesz (a Legend of Mana és a Children of Mana is idetartozik). Akinek korábban nem volt hangja (pl. Amanda), szintén visszatérőként bukkan fel. A harcok során három fős csapatokkal küzdhetünk, és a harc közben is lehet váltani őket. Könnyen játszhatónak ígérik, miközben remélik, hogy a Mana-sorozathoz illő harci rendszert hoznak össze. A közvetítésben 1:11:52 és 1:17:30 között láthatunk játékmenetet.

A végére két rövidebb hír. A Legend of Mana remaster (ami PC-n, PlayStation 4-en és Nintendo Switchen érhető el) ősszel megkapja az eredeti PS1-es fontot a szövegéhez.

A Trials of Mana remake (ami tavaly áprilisban PlayStation 4-re, Nintendo Switchre és PC-re már megjelent) pedig július 15-én bukkan fel iOS-en és Androidon. A 24 dolláros ár errefelé nagy eséllyel 24 euró, kb. 8700 forint lesz. Itt csak a mobilos funkciókat említjük: a menüket érintőképernyőn kezelhetjük, a karaktereket pedig a szintén a kijelzőre pakolt D-Paddal lehet irányítani. Automatikus célzás, automatikus kamerakezelés, illetve automata harcok is aktiválható a mobilos portban, ami grafikai minőséget is enged módosítani. Felhőbe is menthetünk. A 17-es szintig több XP-t kaphatunk a Rabite Adornmenttel, a Silktail Adornmenttel pedig több lucrét nyerünk szintén eddig a szintig. A közvetítésben 42:18 és 48:58 között találhatunk játékmenetet.

Röviden ennyi.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu