Nagy teljesítménybeli ugrásra készül a Microsoft Flight Simulator

A Studio Asobo a hónap végére egy olyan frissítést ígér a repülőszimulátornak, amivel komolyabb teljesítményt csikarhatunk ki a Microsoft Flight Simulatorból.

 

A fejlesztők egy élő adás során említették, hogy július 27-ére tervezik a Microsoft Flight Simulator nagy frissítését, amire talán szükség is lesz, ugyanis a játék elég nagy rendszerigényekkel rendelkezik. Sebastian Wloch, az Asobo vezérigazgatója azt mondta, hogy a csapat keményen dolgozott az Xbox verzión (ami jelenleg az Xbox Series párost jelenti… az Xbox One port natív formában talán sosem fog megvalósulni!), de a PC-s kiadás is nagy frissítésen fog átesni.

Az Asobo főleg a szimulációs engine-en dolgozott mostanában. Ez annyit jelent, hogy az engine több részét és az architektúráját (felépítését) is újraírták, ami a játék maximum teljesítményét megnövelte. Röviden ez azt jelenti, hogy a memória, a sávszélesség és az erőforrás esetében kisebb lenyomata lesz a Microsoft Flight Simulatornak, ami így jobb teljesítményt fog felmutatni a szoftver újrapofozásának köszönhetően. Wloch kiemelte, hogy sok CPU-optimalizáció és átépítés történt, de a GPU-s fejlemények sem maradtak el, így a processzorunkat nem fogja olyan gyorsan padlóra küldeni a repülőszim.

Ez milyen mértékben fog hatni a VR kiadásra? Wloch azt válaszolta, hogy több konfigurációt is tesztelnek, hiszen a hatás attól függ majd, hogy milyen processzorral vagy videókártyával rendelkezünk. Pozitív hatás lesz, ez kétségtelen, de nem tudja még, hogy mennyi. Lehet, hogy pont ugyanannyi, ami az alap PC-s verzióban felmérhető, de akár több is lehet. Wloch szerint ez attól függ, hogy a CPU-GPU duó mellett milyen virtuális valóság-headsettel rendelkezünk.

És ebben nincs még benne a DirectX 12-támogatás (a Studio Asobo még dolgozik ezen). Wloch szerint a sugárkövetés (ray tracing) támogatása mellett jobb árnyékokat vagy vizet hoz majd magával a DX12. A csapat még fontolgatja, hogy az AMD FSR, vagy az Nvidia DLSS technológiáját implementálni fogja-e a játékba.

A Microsoft Flight Simulator július 27-én indul Xbox Seriesen. Xbox Series X-en 4K/30 FPS, Xbox Series S-en pedig 1080p/30 FPS lesz alapból, de ha bekapcsoljuk a változó rátájú képfrissítést (VRR: Variable Refresh Rate), a korlátot levehetjük.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu