Ma 30 éve mutatták be a mozikban a Terminátor 2: Az ítélet napja című filmet

MOZI HÍREK – Harminc éve, hogy a Terminátor 2-ben John Connor a és a T-800-as sikeresen megállította a Skynet felemelkedését és az ember és gép közötti háborút… legalábbis a Terminátor 3-ig.

 

1991 nyarán mutatták be a mozikban a Terminátor 2: Az ítélet napja című filmet, körülbelül hét évvel az eredeti film bemutatása után. Azonnali sikert aratott, és azóta széles körben ismert, mint minden idők egyik legjobb folytatása.

James Cameron visszatért a Terminátor 2 rendezéséhez, a William Wisherrel közösen írt forgatókönyv alapján. Arnold Schwarzenegger is visszatért a főszerepbe, mint egy gyilkos robot a jövőből, de nem ugyanaz, akit a Terminátorban játszott. Az eredeti filmben Arnold T-800-asa volt az ellenfél, egy időutazó robot, akinek az volt a küldetése, hogy végezzen Sarah Connorral (Linda Hamilton). Ez nem sikerült, amikor az emberi időutazó Kyle Reese (Michael Biehn) közbelépett, megmentette Sarah-t és megszülte Johnt.

A Terminátor 2-ben kiderül, hogy Sarah Connert azóta elmegyógyintézetbe zárták, a tinédzser John (Edward Furlong) pedig igazi bajkeverő lett. Ekkor érkezik a jövőből a T-1000-es (Robert Patrick), egy erősebb, alakváltó képességgel rendelkező terminátor, aki ezúttal kifejezetten Johnt veszi célba az anyja helyett. A jövőből az idősebb John egy átprogramozott T-800-ast (Schwarzenegger) is visszaküldött, hogy megvédje tinédzser énjét, mivel Johnnak életben kell maradnia, hogy az emberi ellenállás élére álljon a gépek elleni háborúban.

Az évek során különböző folytatások jelentek meg, többek között a Terminátor 3: A gépek felemelkedése, a Fox televízió Terminátor című sorozata: The Sarah Connor Chronicles, és a 2019-es Terminator: Dark Fate. Az 1984-es eredeti film is nagyon népszerű a sorozat rajongói körében. Ennek ellenére sokan még mindig a T2-t tartják a franchise legjobb részének, sőt, egyesek odáig mennek, hogy a valaha készült egyik legjobb akciófilmnek nevezik.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu