DOOM Eternal: az Invasion módnak annyi, új bővítés jön helyette

Az id Software ingyenes frissítéssel támad hamarosan, de ez nem olyan lesz, amiről eredetileg szó volt.

 

Marty Stratton, a DOOM Eternal felelős producere egy közleményben tudatta, hogy miként halad tovább a tavaly márciusban megjelent játék frissítése. Vége az E3-nak, és a hatodik frissítésen is átesett a játék, és márciusban a DOOM Eternal első születésnapját is megünnepelték, amikor kiadták a The Ancient Gods Part 2 kiegészítőt (ami a Nintendo Switch-re még nem jelent meg!). A két rész Stratton szerint a sorozat eddigi leginkább lekötő és legizgalmasabb játékmenetét prezentálta, miközben Doom Slayer történetét is lezárja.

Június 29-én izgalommal adták ki a DOOM Eternal hatodik frissítését, ami a next-gen konzolok számára (és PC-re is) fejlettebb látványvilágot biztosít a ray tracing (sugárkövetés) implementálásával. A Taras Nabad Master Level új kihívásokat és jutalmakat hoz standard és classic módban egyaránt, illetve a Battlemode játékosai is egy új pályát kaptak, de emellett a sávszélesség kihasználtságát is javították, így a szerverteljesítmény javult, és kevésbé lesz akadozás a játékmenet során.

Stratton arról is beszélt, hogy korábban tervezték az ingyenes Invasion móddal történő bővítést is, de a világjárvány és a távmunka által okozott előreláthatatlan körülmények miatt a fejlesztés nem haladt megfelelően, és közben hallották, hogy a DLC-k és a Master Level pályákban a változatosságot és a harcot mennyire élvezték a rajongók, ezért áttervezték az elképzeléseiket, és inkább egy egyjátékos Horde módot fognak készíteni.

Stratton biztos abban, hogy ez a mód több változatosságot és kihívást hoz magával, és eközben a Battlemode frissítésén is dolgoznak, ami egy kompetitívebb, rangalapú felépítésre áll át, plusz több játékmenetbeli és egyensúllyal kapcsolatos módosítás is történni fog majd, mindezt pedig egy további pályán átélhetjük. Ezekről több részletet majd augusztusban, a QuakeCon során fog beszélni.

Úgyhogy a DOOM Eternal történetét nem bővítik tovább (nincs hová, ugye), az egyjátékos horda mód még hozhat több tíz (száz?) órányi szórakozást.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu