Brutális összegért adták el aukción az ősrégi Super Mario 64, lezárt példányát!

A Super Mario 64 aukciója felülmúlja a The Legend of Zelda néhány nappal ezelőtti rekordját.

 

Mennyit fizetnél a Super Mario 64 eredeti, tökéletes állapotban lévő példányáért? Bármit is mondasz, biztosan elmarad attól az ártól, amit a játék a hétvégi árverésen elért.

1.560.000 dollár, azaz nagyjából 466 millió forint

egy eredeti dobozában lévő, lezárt és tökéletes állapotban lévő játékért, amelyet az értékbecslők „A ++” minősítéssel láttak el. Más szóval, az egyik legjobb állapotban lévő példány a világon.

Az árverésre a múlt hétvégén került sor a Heritage Auctions aukciósházon keresztül. A Wata-skálán , amely a retró játékok eladásra szánt másolatainak minőségét értékeli, 10-ből 9,8 pontot kapott, ez a Super Mario 64 ” a legkelendőbb Nintendo 64 játék legmagasabbra értékelt példánya – állítja az aukciósház. Az eladás eredménye?

Új történelmi rekordot állított fel bármely videojáték eladásában.

Az aukció felülmúlja a The Legend of Zelda néhány nappal ezelőtti rekordját.

Az előző rekordot ugyanis egy szintén lezárt The Legend of Zelda példány tartotta, amely 870.000 dollárért (261 millió forintért) kelt el alig egy hete, így a trónfosztás már meg is történt. Most ez a Super Mario 64 a történelem legdrágább játéka a maga 1,5 milliós árával. Érdekesség, hogy a két árverés előtt a rekordot a Super Mario 64 egy másik példánya tartotta, amely tavaly áprilisban 660 000 dollárért (197 millióért) kelt el. Ha ilyen ütemben haladunk idén, néhány hónapon belül biztosan új rekordról beszélhetünk.

Ezeken a retró játékokon túl, amelyeket soha nem tudunk megvenni, emlékeztetünk arra, hogy a Nintendo Switch több fontos megjelenésre készül a következő hónapokban. Idén júliusban ugyanis a The Legend of Zelda: Skyward Sword HD jelenik meg a hibridkonzolra a Wii kaland továbbfejlesztett változataként, míg októberben üdvözölhetjük azt a Metroid Dread-et 2D-ben, amelyet a MercurySteam fejlesztett.

Forrás: Heritage Auctions

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu