Demon’s Souls remake: elkészült a NoClip dokumentumfilmje [VIDEO]

A NoClip videója tökéletesen ábrázolja, hogy a Bluepoint Games (ami valószínűleg csatlakozni fog a Sony Interactive Entertainmenthez) miként dolgozta fel a 2009-ben megjelent PlayStation 3-exkluzív Demon’s Souls-ot.

 

A Demon’s Souls remake tavaly novemberben jött ki PlayStation 5-re annak egyik nyitócímeként. Izgalmas történetek születtek a fejlesztés során, és nem lett volna a NoClipnél jobb csapat ezek feldolgozására, hiszen ők korábban a Half-Life-tól kezdve a Final Fantasy XIV-ig sok témát bemutattak. És most egy két órás filmben nézhetjük meg, hogy miként ugrott két konzolgenerációt a FromSoftware játéka.

Peter Dalton, a Bluepoint technikai rendezője elárulta, hogy ők úgy szeretik felépíteni a remake-eket, ahogy az eredeti fejlesztők tették (így a Demon’s Souls esetében a PlayStation 3-ról átemelve), és úgy csomagolják ki az összes adatot, ami a rendelkezésükre állhat. Ha egy engine-t, vagy a rendereléshez használt forráskódot nem tudják megszerezni, akkor a Bluepoint kicseréli, vagy feljavítja őket a nulláról.

Miután sikeresen felpakoltak mindent a PlayStation 5-re egy új AAA engine-en, elkezdik a játék modelljeit és művészeti elemeit feljavítani úgy, hogy az eredeti lemezről kitömörítik az asseteket, és amikor csak lehetőségük van, a forrásból származó adatokkal dolgoznak. Marco Thrush, a Bluepoint elnöke szerint a Sony lefordította angolra az összes Demon’s Souls fejlesztési dokumentumát, így a csapat képes volt egy szintre hozni a remake-et a PS3-as eredetivel.

A Boletaria-kastély területén a stúdió átmodellezte a kastély felépítését, de például a Dragonfire effekteket is módosították, de a stúdió szerint a játékmenet élményének javítása céljából több dolgon is változtattak. Például a bossok legyőzése után szellemként láthatjuk a démonok előző formáját.

Gavin Moore, aki korábban a SIE Japan Studionál dolgozott (ezt bezárta a Sony ugyebár…) azt mondta, hogy a remake-kel nem azt kapja a játékos, mint amit ő eredetileg átért, hanem azt, hogy ő miként emlékezett arra. És így az elvárásaiknak meg kell felelni. A játékkal kapcsolatos élményeik jobbak, mint amilyen a játék valaha volt. Szerinte ez olyan, mintha egy könyvet olvasnánk.

Érdemes megnézni, megéri.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu