Menu

Demon’s Souls remake: elkészült a NoClip dokumentumfilmje [VIDEO]

A NoClip videója tökéletesen ábrázolja, hogy a Bluepoint Games (ami valószínűleg csatlakozni fog a Sony Interactive Entertainmenthez) miként dolgozta fel a 2009-ben megjelent PlayStation 3-exkluzív Demon’s Souls-ot.

 

A Demon’s Souls remake tavaly novemberben jött ki PlayStation 5-re annak egyik nyitócímeként. Izgalmas történetek születtek a fejlesztés során, és nem lett volna a NoClipnél jobb csapat ezek feldolgozására, hiszen ők korábban a Half-Life-tól kezdve a Final Fantasy XIV-ig sok témát bemutattak. És most egy két órás filmben nézhetjük meg, hogy miként ugrott két konzolgenerációt a FromSoftware játéka.

Peter Dalton, a Bluepoint technikai rendezője elárulta, hogy ők úgy szeretik felépíteni a remake-eket, ahogy az eredeti fejlesztők tették (így a Demon’s Souls esetében a PlayStation 3-ról átemelve), és úgy csomagolják ki az összes adatot, ami a rendelkezésükre állhat. Ha egy engine-t, vagy a rendereléshez használt forráskódot nem tudják megszerezni, akkor a Bluepoint kicseréli, vagy feljavítja őket a nulláról.

Miután sikeresen felpakoltak mindent a PlayStation 5-re egy új AAA engine-en, elkezdik a játék modelljeit és művészeti elemeit feljavítani úgy, hogy az eredeti lemezről kitömörítik az asseteket, és amikor csak lehetőségük van, a forrásból származó adatokkal dolgoznak. Marco Thrush, a Bluepoint elnöke szerint a Sony lefordította angolra az összes Demon’s Souls fejlesztési dokumentumát, így a csapat képes volt egy szintre hozni a remake-et a PS3-as eredetivel.

A Boletaria-kastély területén a stúdió átmodellezte a kastély felépítését, de például a Dragonfire effekteket is módosították, de a stúdió szerint a játékmenet élményének javítása céljából több dolgon is változtattak. Például a bossok legyőzése után szellemként láthatjuk a démonok előző formáját.

Gavin Moore, aki korábban a SIE Japan Studionál dolgozott (ezt bezárta a Sony ugyebár…) azt mondta, hogy a remake-kel nem azt kapja a játékos, mint amit ő eredetileg átért, hanem azt, hogy ő miként emlékezett arra. És így az elvárásaiknak meg kell felelni. A játékkal kapcsolatos élményeik jobbak, mint amilyen a játék valaha volt. Szerinte ez olyan, mintha egy könyvet olvasnánk.

Érdemes megnézni, megéri.

Forrás: PSL

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu