Váratlanul két játék is next-gen patchet kapott! [VIDEO]

Az egyikük esetében a fejlesztők legalább egy sajtóközleménnyel is megtolták a next-gen, PlayStation 5 és Xbox Series patchet.

 

Kezdjük inkább azzal, ahol a fejlesztő (Eidos Montreal) teljesen csendben tuningolt fel. A Shadow of the Tomb Raider még 2018 őszén jelent meg, és ez volt az eredettörténettel foglalkozó reboot-trilógia utolsó felvonása. Erről a Square Enix egyetlen betűt nem említett, hogy hékás, itt a next-gen, PlayStation 5, Xbox Series frissítés, de a ResetEra fórumon legalább valaki megosztotta a világgal, hogy bár nem sokan kérhették a patchet, de mégis itt van.

A 2.01-es patch PlayStation 5-ön támogatja a 4K felbontást, mégpedig magas frame rate-tel, ha a High-Resolution (nagy felbontású) módot választjuk. És az Xbox Series X? Nos, az Xbox/Microsoft Store-on felbukkant az Xbox Series-re optimalizált (Optimized for Xbox Series S|X) jelző. A lenti videóban láthatjuk is, hogy a PlayStation 5-ön bekapcsolt HDR mellett 4K felbontáson, 60 FPS-sel fut Lara kalandja.

A másik játék még ennél is régebbi: a Sniper Elite 4-et a Rebellion 2017 februárjában adta ki, de a stúdió ennek ellenére megkínálta egy next-gen frissítéssel, sőt, hivatalosan le is írta, hogy mire számíthatunk, ha az új PlayStationön vagy Xboxon futtatjuk a mesterlövészkedést: akár 4K felbontást is kaphatunk a PlayStation 5-ön és az Xbox Series X-en (az Xbox Series S ennyit azért nem tud!), másodpercenként hatvan képkockával, és a töltési időket is erősen megnyesték, így a Rebellion szerint ez a legjobb Sniper Elite 4-es élmény.

A mesterlövészkedés nem nézett ki ennél szebben. A megnövelt frame rate finom játékmenetet eredményez, így még jobb találatokat hozhatunk össze, és ugye utána láthatjuk, hogy célpontunk teste miként nyeli be a töltényt a jó öreg kill camon keresztül. És éles lesz a töltényen kívül a látvány is. Ebből egy hivatalos videó is érkezett.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu