Insomniac: a 4. generációs, ajánlott teljesítményű SSD-k közel vannak a PlayStation 5-höz

Insomniac: a 4. generációs, ajánlott teljesítményű SSD-k közel vannak a PlayStation 5-höz.

 

A legutóbb a PlayStation 5-exkluzív Ratchet & Clank: Rift Apartot fejlesztő Insomniac Games szerint az általunk megvásárolható, és a PlayStation 5-be annak M.2 SSD csatlakozóján keresztül betehető tárhelyek sebessége alighogy megkülönböztethető a konzolba integrált SSD-től…

A PlayStation 5 új firmware-jét még csak a bétatesztelők érhetik el, de ezen keresztül már lehetővé válik a régóta beígért SSD-s tárhelybővítés. A Sony Interactive Entertainmenthez tartozó Insomniac Games is elkezdte tesztelni a külsős SSD-ket az új rendszerszoftver jóvoltából, és meglepően jó eredményre jutottak.

Mike Fitzgerald, az Insomniac Games technológiai alapokért felelős vezetője a Twitteren azt írta: izgatottan várja, hogy a PlayStation 5 új firmware-ének tesztelői hozzáférjenek az M.2 SSD-s bővítési opcióhoz. Biztos abban, hogy a nyilvános béta eredményeiből több eltérő játékot és tárhelyet lehet tesztelni és összevetni, de azért annyit elárulhat a Ratchet & Clank: Rift Apart teszteléséből kapott eredményekből, hogy az eredmények jónak tűnnek.

Hozzátette, hogy az ajánlott teljesítményt elréő 4. generációs SSD-k, amiket kipróbált a stúdió, majdhogynem megkülönböztethetetlenek voltak a PlayStation 5 beépített SSD-jétől. Ezek az input/output (I/O) útvonalat még mindig  használják(a hardveres Kraken kitömörítés miatt például), és ez tényleg rendesen megtolja az új Ratchet & Clankben a komolyabbnak nevezhető töltési pillanatokat.

Az ajánlott specifikációktól elmaradó (azaz gyengébb) SSD-k sem zártak olyan rossz eredményekkel, de a töltési idők akár 15%-kal is belassulhatnak a Ratchet & Clank: Rift Apart nehezebb betöltést igénylő szegmenseiben. Ezért Fitzgerald arra kért minket, hogy ha vásárláson gondolkodunk, akkor a technikai elvárásokat tartsuk szem előtt (és vegyünk kellően izmos SSD-t), ugyanis a játék jó minőségű tárhelyekre lett tervezve.

Jelenleg nem sok SSD éri el a Sony által kitűzött szintet. A Seagate FireCuda 530-ról már írtunk, és ehhez csatlakozott nemrég a Western Digital is. Annyit azért kimondhatunk, hogy ezek az SSD-k tényleg méregdrágák.

Forrás: PSL 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu