Menu

Technikai részletek szivárogtak ki a PlayStation VR 2-ről?

Az már biztos, hogy a Sony új PlayStation VR-t fog a piacra dobni, de a technikai adottságokkal kapcsolatban hivatalosan még a sötétben tapogatózunk…

 

A PSVR without Parole néven futó YouTube-csatorna volt az, ami elhintette, hogy a következő generációs virtuális valóság-headset mivel is rendelkezhet. Elvileg megbízható forrásnak nevezhető, úgyhogy nézzük át, hogy mit is közölt a csatorna arra hivatkozva, hogy ezeket a cég egy nyári, fejlesztői találkozón árulta el.

Ebből adódóan a PlayStation VR 2 Fresnel OLED kijelzőkkel jöhet, szemenként 2000×2040 (összesen tehát 4000×2040) felbontással, illetve 110 fokos látószöggel (FOV, field of view) és HDR-rel. Rugalmasan skálázható felbontás is lesz (FSR, Flexible Scaling Resolution), nem beszélve a terhelést megkönnyítő rendelrelési technológiáról (foveated rendering, amit nem nézünk éppen, ott „butul” a látvány, mivel csökken a felbontás ott) és a szemeink követéséről. A haptika segítségével az immerzió javulhat, és nem szédülnénk bele a sok mozgásba (nem fogunk hányni).

A csatorna hozzátette, hogy az új kontrollerről is közölt pár részletet. Kapacitív (érintős) szenzorokkal rendelkeznek, ami újdonság a korábban már megerősített haptikus visszajelzésen és adaptív ravaszokon túl (ezeket a Sony egy az egyben átemelte a DualSense kontrollerről, de ez nem rossz döntés). A cég állítólag a jelenlegi PlayStation VR-on elérhető élményektől el akar térni, hogy olyan AAA játékokra koncentráljon, amiket VR-ral és anélkül is lehetne játszani. Néhány PSVR-os játék következő generációs remastert is kaphat.

Az illető még annyit mondott, hogy a Sony a PlayStation VR 2 megjelenésével kapcsolatos terveiről 2022 elején fog beszélni, feltehetőleg az október-december üzleti negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentés során, és így biztos, hogy idén a headset nem fog eljutni a vásárlókhoz (és ez talán rendben is van: most a PlayStation 5 készletének felépítésére helyezte a cég a hangsúlyt).

A legvégén azért kihangsúlyozzuk azt, amit általában ilyenkor szoktunk. az imént említett részletek nem hivatalosak, viszont hozzátesszük, hogy eléggé pontos adatoknak tűnnek, így nem biztos, hogy kitalációról lenne szó. A headset ára még egy nagyon érdekes kérdés lehet…

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu