Aggódnak az Apple mérnökei a gyenge „nappali-stratégia” miatt

TECH HÍREK – „Az almások” a cégen belül aggódnak, mert az Apple a nappaliba a termékeivel nem nagyon próbálkozik betörni.

 

Az Apple TV 4K frissítést fog kapni, mert ennek a Siri távirányítója frissülni fog. Ott vam a HomePod mini is, de a cég mérnökei ezek ellenére úgy hiszik, hogy az Apple nem rendelkezik erős hardveres stratégiával, ami a nappaliban alkalmazható termékeihez köthető lenne. Jó, a következő évek folyamán lehetséges az erősítés, de jelenleg nem sok jel mutatkozik a javulásra.

A MacRumors weboldal beszámolt egy hírlevélről (Power On), amit Mark Gurman ír. Ebben több Apple mérnök (akik értelemszerűen névtelenül nyilatkoztak az állásuk megőrzése miatt…) is aggodalmát fejezte ki, mert a szórakoztató termékekkel kapcsolatos terveik nehezen értelmezhetőek, és Gurman maga is kifejezik, hogy több, olcsóbb alternatíva is létezik az Apple TV-re. Ezeket például az Amazon vagy a Roku gyártja, és bár úgy véli, hogy megéri az Apple-ökoszisztémába fektetni, annak (nem csak átvitt értelemben…) ára van.

Gurman szerint egy USB-stick formátumú Apple TV, vagy a jelenleg kapható modell bővített funkciókkal szükséges volna, hogy a cég ezen a piacon releváns maradhasson. Tim Twerdahl, az Apple marketinges vezetője szerint azok, akik a set-top boxon játszanának játékokat, kedvező ár-érték arányúnak tekinthetik a terméküket (180 dollár… euróból konvertálva kb. 65 ezer forint), viszont ki kellene emelni, hogy ehhez az Apple Arcade szolgáltatásra is elő kéne fizetni, és a havi öt dollár (euróból számítva kb. 1800 forint) ellenére sem biztos, hogy kiemelkedő játékokat kapnának az előfizetők. Itt is javulhat még az Apple helyzete… ha tesz érte.

Az Apple a korábbi pletykák szerint egy hybrid terméken dolgozik: ebben egy HomePod, egy kijelző, illetve egy kamera is lehet, és állítólag 2023-ban megjelenhet. Gurman szerint, ha ez nem fogy majd az elvárások szerint, akkor az Apple TV leállítását megfontolhatná a cég, és a HomePoddal azonos kategóriába helyezheti (és azt sem értékesítik már).

Errefelé alapból nincsen akkora foganatja a cég termékeinek. Érthető okokból.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu