Hamarosan eltűnhet az Xbox Series X egyik szokatlan hiányossága

A Microsoft konzolja, az Xbox Series X ugyanis valamiben elég komolyan lemaradt a PlayStation 5-től, ami főleg azért érthetetlen, mert a redmondi cég az eddigi legerősebb konzolnak nevezte a marketingjében az Xbox Series X-et.

 

Ha 4K-t tudó televíziónk, kijelzőnk van, a PlayStation 5 gond nélkül ezen a felbontáson futtatja a kezelőfelületet (angolul user interface-et, rövidítve az UI-t). Ezt akár természetesnek is mondhatnánk, hiszen azért a konzol operációs rendszerének nincs akkora nagy igénye a processzor vagy a grafikus chip teljesítményére, mint egy játéknak.

De az Xbox Series X meglepő módon kisebb felbontáson futtatja (igen, jelen idő!) a kezelőfelületet. Valamivel kisebb, mint 4K? Nem. 1440p? Még mindig nem. Nem vicc: az Xbox Series erősebb modellje 1080p-n futtatja a kezelőfelületét. Jó, itt azért Phil Spenceréknek egy kisebb mentsége van a kistestvér miatt, ugyanis az Xbox Series S is ugyanúgy 1080p-n adja elénk az UI-t, és a Microsoft konzisztens akart lenni azzal, hogy a két konzolt azonos felbontású felülettel indítja. És az Xbox One is megkapta ugyanazt a dizájnt, így emiatt lehetett szó esetleges korlátozásokról.

Nos, ezt a hiányosságot a Microsoft is meg akarja szüntetni. Ha eddig esetleg feltűnt volna, hogy a konzol menüje nem volt valami éles, nos, pontosan ezért volt az. A hiba nem az ön készülékében van, és a redmondiak már el is indították a teszteket az akár 4K-s kezelőfelülettel! Az Xbox Insider Alpha Skip-Ahead körében ugyanis már lehetőség van arra, hogy az Xbox Series X natív 4K-s UI-t tárjon elénk, és ezt a patchnote-ban is olvashatjuk.

A Home, a Guide, illetve a kezelőfelület más menüi nagyobb natív felbontásban tárulnak majd elénk is (ugyanis itt is először kisebb létszámú tesztelés van a nyilvános rajt előtt; dettó ugyanez van az Xbox appos Xbox Cloud Gaminggel), és itt azért kiemelnénk, hogy maga a Microsoft sem mondja azt, hogy minden natív 4K-n fut majd. Változó felbontásra törekedhetnek a teljesítmény megőrzése céljából.

Hatékonysági problémák lehetnek itt… a frissítés pedig talán ősszel jut el mindenkihez.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu