Menu

Egy méh majdnem tönkretette a Skyrim nyitójelenetét!

A lovaskocsis jelenettel kapcsolatban egy elképesztő (de azért humoros) történet tört fel a múltból (már leírni is hajmeresztő: közel tíz éve, hogy a The Elder Scrolls V: Skyrim megjelent…).

 

Nate Purkeypile, aki idén áprilisig jó 17 évet a Bethesdánál dolgozott (Fallout 3, Fallout 4, The Elder Scrolls V: Skyrim, Fallout 76, Starfield; most pedig Just Purkey Games néven indie fejlesztőként maradt az iparban) a Twitteren egy threadben elmesélte, hogy milyen nehézségek is adódtak a Skyrim első jelenetében. Valamin viszont rengeteg ideig kellett dolgozniuk: Purkeypile már nem is tudja, hogy hány alkalommal vesztette el az uralmát a lovaskocsi felett. Több százszor, és ez a minimum érték. A kocsit fizikailag szimulálták, ebből adódott a hibahalom.

Sok dolog okozhat a lovaskocsinak bajokat… és itt arra kell gondolni, hogy en bloc repülni kezd az egész, mert mondjuk túl sok hupli van az úton, vagy bugos a fizika, vagy túl közel van egy kő az úthoz. A lovaskocsinak megvan a kitűzött útvonala, ami nem egyenlő azzal, hogy ezt képes is követni, és Purkeypile szerint a kettő között tényleg nagy különbség van.

A tesztelés során alatta egyszer elkezdett komolyan rázkódni a közlekedési alkalmatosság, amit aztán egy rakétaszerű kilövés követett. Ez viszont nem mindig történt meg, és eleinte senki sem tudta, hogy mi a csudától ment át a lovaskocsi egy rakétába. Kiderült, hogy volt egy bug: a méhet nem lehetett felvenni, aminek következtében több bájital létrehozása is lehetetlenné válik. Ezt kijavították, de cserébe ütközés észlelést kapott. Magyarul: így a méh képes volt nekiütközni más tárgyaknak, így a lovaskocsinak is.

Csakhogy ez azt jelentette, hogy ha a kocsi elé repült a méh, a kocsi (mivel nem volt képes az úton maradni) emiatt szárnyalni kezdett, mint a Rakéta-csapat a Pokémon animében. Purkeypile szerint minden alkalommal, ha kijavítunk valamit a játékunkban, valami más romlik el, és ez a nyílt világú játékok esetében határozottan igaznak mondható. De a rendszerek összessége teszi érdekessé a végeredményt, tette hozzá a fejlesztő.

Erre az egészre egy másik fejlesztő felhozta, hogy ha méz volt az inventory-nkban, akkor tény, a méhek követték a karakterünket, de a ütközés észlelést miatt nem volt lehetőség mozogni. Tehát egy, elvileg teljesen ártatlan tárgy a birtokunkban behúzta a kéziféket.

Nincs Bethesda Game Studios-rajt bugok nélkül. Talán jövőre a Starfield ezen a trenden már módosítani fog…

Forrás: PSL

Untitled 25

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu