Abandoned: a Blue Box előtte kiadná egy korábbi játékát

Az Abandoned helyzete már kezd kissé követhetetlenné és érthetetlenné válni számunkra.

 

Tehát van az Abandoned, aminek fejleményeiről gyakran beszámoltunk, de ne feledkezzünk meg a stúdió történetéről sem, amit szintén összefoglaltunk. Röviden: eddig a Blue Box Game Studios (a végén az S-t itt idézőjelbe tennénk, mert ha kis csapatnak nevezik magukat, miért a többes szám?) egyetlen játéka sem jutott el a finishig, és ebbe beletartozik a The Haunting is. Itt jön a fel nem fogható csavar.

Hasan Kahraman, a „kékdobozosok” vezetője és arca (mert más még nem mutatta meg magát a teamből…) az IGN-nek adott interjújában elmagyarázta, hogy a Blue Box eddigi projektjei csak „mellékállásúak voltak” néhány ember számára, és azért nem készült el végül egyikük sem, mert például nem volt meg a kellő tapasztalat hozzá. Most viszont padlógázzal ráálltak az Abandonedra, amit egy teljes értékű játéknak kezelnek…

De ezt megelőzi egy feltámasztáson áteső, elbukott projektjük (amit akkor mégsem adtak ki a feltehetőleg kitalált Createq Interactive-nak…?), a The Haunting, amit The Haunting: Blood Water Curse néven adnának ki ingyen PlayStationön, Xboxon és PC-n. Ezen Kahraman már el is kezdett dolgozni, és a legtöbb, korábban használt komponens még mindig használható, csak a koncepció lett alapjában véve megváltoztatva. A The Hauntingot egyfajta nyugati Fatal Frame-nek nevezte (ebben is például a kamera kap nagy szerepet).

Vannak puzzle-k is benne, és az első két Fatal Frame-hez hasonló, régi stílusú felfedezős játékmenettel rendelkezik a játék, aminek jelenleg látható Steames képei eltérnek attól, ami végül a The Haunting lesz, ugyanis a Valve felületére feltett képek egy régebbi koncepcióból készültek. Végül azt is elmondta Kahraman, hogy a Blue Boxnak sosem állt szándékában ez a PR-katasztrófa, és a csapat jól járt volna, ha valamiféle marketinges és PR-os tapasztalatuk lett volna.

De ha még a Naughty Dog sem képes egyszerre két játékot fejleszteni (sőt, ez manapság ritkaság a nagyobb kaliberű stúdiókban), akkor a Blue Box hogyan lesz képes erre, főleg úgy, ha az Abandoned appjával is már bajuk adódott?! Aki amúgy megvette a The Haunting korai hozzáférésű kiadását, ingyen megkapja majd az Abandonedot.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu