[GSC 2021] Forza Horizon 5: nem véletlen a két autó a borítón [VIDEO]

A Playground Games és a Microsoft több részletet is elárult a Forza Horizon 5-ről, ami ugye Mexikóba kalauzol el bennünket.

 

A redmondiak weboldalán megerősítették, hogy a játék borítóján a Mercedes-AMG ONE és a Ford Bronco Badlands lesz található, de a Gamescomos (vagy inkább azt megelőző…) Xbox-közvetítésben több dologról is beszéltek. Például a Gran Caldera vulkán sem marad ki, a 2020-as Corvette Stingray, vagy a Porsche 911 Desert Flyer is a játék része lesz.

A Mercedes-AMG ONE azért is hyperautó, mert ebben Formula-1-es hybrid technológiát is alkalmazott a Mercedes, így a jelenleg fekete festéssel futó F1-es kocsik ereje majdnem egy az egyben át lett egy utcai járgányba ültetve. A 2021-es Ford Bronco Badlandsre azért esett a választás, mert ezzel főleg az off-road élményekben uralhatjuk a terepet, és mivel dzsungelek és sivatagok is várnak ránk a mexikói autózásban, ezért nem véletlen, hogy a Playground/Microsoft páros egy ilyen járművet is a borítóra akart tenni.

A Forza Horizon 5 olyan fontos megjelenés Phil Spenceréknek, hogy korlátozott példányszámban kontrollert is kapni fog. Ennek látványát a napközben gyakran látható tűzijáték ihlette (mert ahogy nincs karácsony Kevin nélkül, úgy nincs Horizon-fesztivál tűzijáték nélkül). Átlátszó a kontroller, ami divatos: anno a Nintendo Game Boy is rendelkezett ilyen változattal. Láthatjuk a rezgést okozó motort, és a színkavalkád sem maradt el. Textúrázottak lettek a ravaszok és a hátsó gombok, és a sportautókban található kormányok mintázata is ihletként szolgált a Microsoftnak.

Az az érdekesség, hogy a Forza Horizon 5 limitált kiadású kontrollere egy exkluzív DLC-t is ad egy Forza-verziójú kocsihoz, egy kozmetikus tárgyhoz, illetve egy győzelmi emote-hoz. Úgyhogy ezzel akarja a Microsoft eladni a kontrollert, ami nem biztos, hogy mindenki tetszését el fogja nyerni…

A Forza Horizon 5 (és a limitált kontroller is) november 9-én jelenik meg Xbox Seriesre, Xbox One-ra és PC-re (Steam, Microsoft Store), de az Xbox Game Passon is játszhatjuk, akár a felhőből is.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu