Viszatér Disney Plus-ra a nácikat szétverő II világháborús, amerikai szuperhős: Rocketeer

MOZI HÍREK – A Rocketeer folytatása végre érkezik a Disney+-oz: David Oyelowo lesz a producere és valószínűleg a főszereplője A Rocketeer visszatérésének.

 

A Rocketeer egy teljesen új filmmel tér vissza a Disney+-on. Hétfőn jelentették be, hogy a The Return of the Rocketeer című folytatásos film fejlesztés alatt áll a streameren, David és Jessica Oyelowo producerrel. Brigham Taylor szintén producerként, a Mortal Media pedig exec. producerként dolgozik majd. A film forgatókönyvírója Ed Ricourt.

David Oyelowo esetleges Rocketeerfőszerepléséről is folynak tárgyalások. A cím úgy tűnik, hogy egyfajta folytatást sugall a teljes reboot helyett, és néhány válogatott részletet már elárultak a cselekményről. A Rockeeter visszatér (The Return of the Rocketeer) állítólag teljesen új kreatív irányvonalat kap, Ricourt forgatókönyvének középpontjában egy „nyugdíjas Tuskegee repülős áll, aki újra felveszi a Rocketeer szerepét”. Egyelőre nem világos, hogy az eredeti filmből visszatérnek-e színészek vagy karakterek.

 

Rocketeer első kalandja

 

A Joe Johnston által rendezett és Dave Stevens azonos című képregénye alapján készült The Rocketeer 1991-ben került a mozikba. A történet az 1930-as évek Los Angelesében játszódik, és Cliff Secord kaszkadőrpilótát (Billy Campbell) követi, aki egy rakétahajtású jetpackre bukkan, amellyel a címszereplő szuperhőssé válik. Mindeközben Howard Hughes és az FBI, valamint a náci ügynökök, akik ellopták a jetpacket Hughestól, el akarják kapni őt. Billy Campbell mellett a főszerepben Jennifer Connelly, Alan Arkin, Timothy Dalton, Terry O’Quinn, Clint Howard és Paul Sorvino is szerepelt a Rocketeerben.

Érdekesség, hogy még az első film előtt, még a képregényből, 1988-ban készült egy filmszerű videójátékos „ihletett” adaptáció, „Rocket Ranger” címmel a Cinemaware-től. (Hogy miért kellett megváltoztatni a címet és persze némileg a sztorit és a karaktereket is, arról nem szól a fáma, de esélyesen jogi okai lehettek.)

A Disney az elmúlt években kipróbálta a Rocketeer világának bővítését. 2019-ben egy animációs tévésorozat-adaptációt mutattak be a Disney Junioron, amely egy hétéves kisgyerekeknek szóló műsorban mutatja be a nevet viselő fiút. Campbell visszatért a főszereplő apjának hangjaként, és számos húsvéti tojás utal az eredeti filmre. A sorozatot egy évad után megszüntették, az utolsó epizódot tavaly sugározták.

Az elmúlt 30 évben a Rocketeerrel foglalkozó filmesek folytatást képzeltek el. A filmet eredetileg egy trilógia első darabjaként képzelték el, és a Disney azt remélte, hogy az Indiana Jones-filmekhez hasonlóan egy új franchise virágzik majd fel. Sajnos a film nem teljesített olyan jól a kasszáknál, mint azt mindenki remélte, és évtizedekbe telt, mire a Disney teljesen elkötelezte magát amellett, hogy visszahozza a Rocketeert egy újabb film erejéig.

Manapság a nosztalgia lázában ég mindenki, és úgy tűnik, hogy a kultikus rajongótábor végre rábírta a Disney-t a folytatás elkészítésére. Ez az elmúlt évek több félresikerült próbálkozását követi. Egyszer 2016-ban még arról volt szó, hogy egy The Rocketeers című film fejlesztésbe kezd, amelyben egy új karakter veszi fel a szuperhős nevét, amikor Cliff Secord eltűnik. Frissítés azóta alig történt, bár tavaly arról számoltak be, hogy Azia Squire új vázlatot írt a következő Rocketeerhez.

Bármit is tervez Ed Ricourt a The Return of the Rocketeerrel kapcsolatban, úgy tűnik, megpecsételte az üzletet azzal, hogy a folytatás végre előrehalad. Néhány rajongónak talán már csak akkor kell hinnie benne, ha látja. Mindenesetre az eredeti filmet most újra megnézheted a Disney+-on.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
Zardoz is our mystery member...

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu