PlayStation 4-re tart a Kowloon Highschool Chronicle

Egy 2004-es Kowloon Highschool Chronicle játék remake-je (kaland-RPG műfajjal) egy másik platformon már elérhető, de most a Sony konzolja felé tart a Toybox Games fejlesztése.

 

A PEGI (Pan-European Game Information, az európai korhatár-besorolással foglalkozó bizottság) értékelte a Kowloon Highschool Chronicle PlayStation 4-es verzióját. A 2004-es Kowloon Youma Gakuen Ki remake-je először Japánban jött ki a Nintendo Switch-re 2020 júniusában, majd idén februárban az Arc System Works elhozta a nyugatra, majd a PQube Európában is kiadta a játékot, ami tehát hamarosan újabb platformon is megjelenhet.

Az Arc System Works közleménye szerint a Kowloon Highschool Chronicle remasterelt grafikával, klasszikus, belső nézetes dungeon-felfedezősdivel, továbbá egy egyedi párbeszédrendszerrel bír. A játékban egy fiatal srác bőrébe bújhatunk, aki a tokiói Shinjukuba lett áthelyezve, hogy itt tanuljon a Kamiyoshi-akadémián. Felületesen vizsgálva egy átlagos figura, de ő tulajdonképpen egy kincsvadász. Az iskola alatt romok vannak, ő pedig az új barátaival elkezd utánajárni ennek az ősi civilizációnak.

Persze vannak csapdák, a Kehito névre hallgató szörnyek, illetve a hallgatói tanács is az újtában lesz. Kapcsolatépítés, puzzle-k megoldása, a csapdák elől történő elslisszolás? Ez mind benn van, de azért kérdéses, hogy milyen kincs is rejtőzik az iskola alatt. Addig azért pár rejtélyre fényt kell deríteni, és az ellenfeleket is hatástalanítani kell.

Több bajtárs (és osztálytárs) közül választhatunk, hogy a le nem írt mértékű vagyonra lecsaphassunk. Óvatosan kell felépítenünk a csapatokat, mert a dungeonök és az ellenfelek is nagy kihívást fognak felállítani, így ha rossz csapattársakat válogatunk be, azzal pórul is járunk. Az érzéseink és a cselekedeteink révén kifejezhetjük magunkat a történetben, emiatt nem muszáj konzervválaszt adni. Lehetünk furcsák is (dühös tekintet, szerelemre hajló érintés, bizarr nyalás, ezeket említették példaként…). Ezektől függ, hogy a többiek miképp fognak ránk nézni. Magasabb felbontású a grafika és a művészet (mint a 2004-es eredetiben), és így már illeszkednek a karakterek dizájnjaihoz.

Hivatalos bejelentés még nincs, de nagy eséllyel az Arc System Works és a PQube hamarosan meg fogja erősíteni a PlayStation 4-portot.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu