Az Amazon Games is ex-Ubisoftos vezetővel erősít a montreali stúdiójában

Mostanában ez egyfajta trend, hogy a Ubisofttól eligazolnak például az Amazon Games-hez is a fejlesztők?

 

Gondoljunk csak bele: a Haven Studios Jade Raymond vezényletével pont a francia kiadótól emelte át volt kollégáit; tegnap írtunk egy új stúdióról (igaz, ez Montreal helyett Quebec városában van), ami a nyílt világot nélkülőző AAA RPG-kkel foglalkozik majd, és most itt van az Amazon Games terve, ami szintén aláhúzza, hogy minden út Montrealba vezet a játékiparban…

Az Amazon bejelentette, hogy a kanadai Quebec tartományban, azon belül is Montrealban indított egy vadonatúj állásajánlataik is vannak, amit Alexandre Parizeau vezet. Ő több évet is eltöltött a Ubisoft Montreal és a Ubisoft Toronto kapui mögött: a Rainbow Six: Vegas, a Splinter Cell: Conviction, illetve a Splinter Cell: Blacklist producere volt, később menedzselő rendezői posztban is volt több neves játékban is (Rainbow Six: Siege, Assassin’s Creed Syndicate, Watch_Dogs 2, Far Cry: Primal, For Honor, Starlink: Battle for Atlas, Far Cry 5, Watch Dogs: Legion).

Christoph Hartmann, az Amazon Games alelnöke szerint Parizeau eddigi karrierje megmutatta, hogy képes tehetséges csapatokat és sikeres játékokat felépíteni, és tökéletes választás ahhoz, amit az új stúdióban létre szeretnének hozni. A Ubisoft két kanadai stúdiójában is menedzselte a nagy franchise-ok mögött álló fejlesztőcsapatokat, és azonnal kötődött az Amazon elképzeléseihez és a kreatív vezetőkhöz, akik közül többel is dolgozott már a Ubisoftnál. Hartmann szerint Parizeau egy remek csapatot fog összehozni Montrealban, és alig várja, hogy a megfelelő időpontban többet is elárulhassanak arról, ami itt készül.

Parizeau, aki a stúdió vezetője lett, hozzátette, hogy amikor először találkozott a csapattal, az ő (vadonatúj multiplayer élménnyel kapcsolatos) elképzelésük lenyűgöző és meggyőző hatással volt rá. Szerencsésnek érzi magát, hogy egy ilyen remek csoporthoz csatlakozhat egy új stúdió létrehozásában. Az Amazon Games bizalmát és támogatását élvezve egy kivételes alkalmuk van az innovációra és a multiplayer határainak feszegetésére.

A csapatból korábban a Rainbow Six: Siege-en többen is dolgoztak, és eközben az Amazon Games sajtóközleménye kitér arra, hogy sok projekt készül (például az Amazon Games San Diego is dolgozik valamin; ezt az ex-Sony Online Entertainment főnöke, John Smedley vezeti).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu