A Gamers Nexus és a Digital Foundry tesztelte az új PlayStation 5-öt [VIDEO]

Pár héttel ezelőtt nagy port kavart az új PlayStation 5 (CFI-1100) első tesztje: a sokat pletykált „PlayStation 5 Slim”, amely nem kevesebb, mint 300 grammal csökkentette a súlyát. A masina szétszedése után jelentős különbségeket lehetett megfigyelni a hűtőrendszerben, ami addig akár 5ºC-os hőmérsékletnövekedést eredményezett.

 

Most pedig, hogy elmélyedjünk az információkban, egy furcsa kereszteződéssel állunk szemben a Digital Foundry és a Gamers Nexus között. Összefoglalva megállapítható, hogy ez az új verzió egy szempontból javít, más szempontból pedig ront az eddigi értékeken. Vagyis nem minden olyan fekete, mint ahogyan attól tartottunk, így marad a szürke.
Összefoglalva, az új konzol szíve, a SoC 5,1ºC-os hőmérsékletnövekedést tapasztal. Mégis, a memóriában azt látjuk, hogyan csökken 1 és 4ºC között, míg a VRM-ben szintén hőmérsékletcsökkenés tapasztalható, akár 1,7 ° C-kal.

„A tesztnapok következtetései viszonylag egyértelműek: a feszültségszabályozó hőmérsékletében javulás tapasztalható, a memória hőmérséklete bizonyos szempontból jobb, más szempontból rosszabb (de összességében csak néhány fokos különbség), és bár a központi processzor néhány fokkal melegebb lehet, nincs bizonyíték arra, hogy ez bármi aggályos dolgot jelentene, feltéve, hogy a PS5-öt jól szellőző helyen tartják.

Mint minden modern játékhardver-alkatrész esetében, a konzolt valami médiaszekrényhez hasonlóba zárni alapvetően borzalmas ötlet, ezért éreztem kényszert arra, hogy az új gép felülvizsgálatába belefoglaljak néhány tesztet” – mondta Richard Leadbetter, a Digital Foundry munkatársa.

„Egyébként az új PlayStation 5 hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az előző. Kíváncsivá tett, hogy a ventilátorok sebességét a processzor által felvett energia diktálja, nem pedig magának a chipnek a tényleges hőmérséklete. Észrevettem, hogy az új PS5 egy kicsit hangosabbnak tűnt, mint a launch egységek. Mégis, Steve, a Gamers Nexus munkatársa szerint ez normális, és még az azonos generációs PS5-ök között is előfordulhat egységenként körülbelül 100 RPM-es eltérés a ventilátorok fordulatszámában, ami megmagyarázza a különbséget”.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu