Alaposan cenzúrázták a World of Warcraftban a „szexi” festményeket, hogy gátolják a „szexizmust”

Egy újabb apró változtatás, amely a World of Warcraft belső világát érinti, miközben a munkavállalók és az aktivisták ennél értelmesebb váltásokra várnak.

 

„Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!” – mondta annak idején Virág elvtárs Pelikánnak és Gogolák elvtársnőnek és most, ha nem is egészen hasonló elgondolásból (elvégre, az Activision-Blizzard a hanyatló nyugaton van), de úgyszintén cenzúrázza a World of Warcraftot kiadó cég a túlságosan „szexinek” tartott festményeket.

Persze, itt már más „szelek fújnak” és az Activision egészen más okokból vett vissza a WoW „erotikus” festményeiből. A meglehetősen „érdekes” változtatások listája ugyanis azóta nő, amióta Kalifornia beperelte az Activision Blizzardot, mert lehetővé tette a munkahelyi zaklatás és diszkrimináció állítólagos kultúráját. Ezúttal a World of Warcraft fejlesztői két, a játékban található festményt változtattak meg, hogy eltávolítsák vagy csökkentsék a szexuális elemeket.

Ahogy azt a WoWHead kiszúrta, egy festményt, amely egy lengén fekvő nőt ábrázol egy árulkodó hárem stílusú bugyiban és maszkban, egy gyümölcsöt ábrázoló festményre cserélték.

Egy külön festményt, amelyen egy nő látható, V kivágású köntösben, amely a nagy melleit hangsúlyozza, úgy módosították, hogy a nő kevésbé dekoltált felsőt viseljen.

A Madame Recamier pózban henyélő nő festménye a WoW Ravenholdt helyszínén volt, míg a köpenyes nő a Stormwind S-I7-ben van (vagy volt), ami a brit MI7 ügynökség egyfajta paródiája.

A PC Gamer érdeklődött, hogy ezek a változtatások összefüggésben vannak-e a Blizzard korábbi cselekedeteivel, amelyekkel a Department of Fair Employment and Housing per nyomán a megkérdőjelezhető vagy ellentmondásos tartalmakat távolította el játékaiból, de a cikk megjelenéséig nem kapott választ.

Az elmúlt hetekben a Blizzard más kisebb változtatásokat is eszközölt, többek között eltávolította a World of Warcraft küldetésekből a „zsákokra” és „ribancokra” való utalásokat. A Blizzard azt is közölte, hogy eltávolítja a kaliforniai perben és a különböző vádakban érintett alkalmazottak nevére való utalásokat, köztük a korábbi tervezők, Jesse McCree, Luis Barriga és Jon LeCraft nevét.

Valójában nem ez az első eset, hogy a Blizzard csökkentette egy karakter szexualizálását a játékbeli művészetben. 2019-ben Jaina Proudmoore kártyaportréját a Hearthstone-ban megváltoztatták, hogy csökkentsék a ruhája által mutatott dekoltázs mennyiségét.

Az ehhez hasonló változtatások kétségtelenül üdvözlendőek az Activision Blizzard sok első vonalbeli alkalmazottja szemében (mások meg tesznek rá magasról), de maga a vállalat továbbra is tűz alatt áll. Legutóbb a Communications Workers of America szakszervezet csatlakozott az A Better ABK munkavállalói koalícióhoz, hogy panaszt nyújtsanak be a National Labor Relations Boardhoz, azt állítva, hogy az Activision Blizzard megsértette a munkaügyi törvényeket, amelyek védik a munkavállalókat a szervezkedésről szóló viták büntetésétől. A Blizzard egy olyan ügyvédi irodát bérelt fel, amely korábban már segített az Amazonnak a szakszervezetek letörésében.

Forrás: PC Gamer

 

 

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu