Gran Turismo 7: további részletek a sorozat atyjától

Yamauchi Kazunori további információkat közölt a 2022-re halasztott, hetes számú Gran Turismoról.

 

A Game Watchnak a Polyphony Digital vezetője azt mondta, hogy jelenleg a sugárkövetést (ray tracinget) még a visszajátszásokban (replayekben) is támogatni fogja a Gran Turismo 7, és így a pálya demóját, továbbá a garázst is ezzel az effekttel is ábrázolhatja a játék. Persze ez PlayStation 4-en nem fog megvalósulni, hiszen a PS4 nem éppen erre lett kitalálva.

Aztán Yamauchi a GT Planetnek azt mondta, hogy a fizikával kapcsolatban huszonöt évnyi fejlődés eredménye lesz tapasztalható. Emiatt precízebb, sőt, természetesebb lesz a játék fizikája, ami még a Gran Turismo Sportban felmutatott szinthez képest is komolyabbnak fog ígérkezni. Igor Fraza és Mikhail Hizal is csatlakozott a csapatukhoz, és az ő visszajelzéseik révén finomhangolhatják a „gétéhét” fizikáját.

Aztán az Eurogamernek is interjút adott a Gran Turismo 7 rendezője (ha már az ő ötlete volt a sorozat, nem fogja kiengedni a kezei közül). A Gran Turismo Sportban nem volt dinamikus időjárás és napszakváltás, de a Gran Turismo 7-ben ezek mind valós időben fognak változni. Ez az interjúvolónak remekül hangzik, és utalást tett a PlayStation Blogos posztra (amiről mi is írtunk már), hiszen itt azt írta Yamauchi, hogy más megközelítést fognak használni az időjárás/idő esetében. Kérdés: hatással lesznek-e az aszfalt hőmérsékletére, és „begumizódik” a pálya az idő során?

Yamauchi elárulta, hogy nincsen a pálya bekoptatására szimulációjuk, de az esővel kapcsolatban van ilyen rendszerük, hogy mennyi víz lesz a pályán. Ha egy autó áthajt egy tócsán, az szét fog fröccsenni, és így a helyes ívek gyorsabban fel fognak száradni a többi pályarészhez képest. Ez hatással lesz a tapadásra, és így másképp fog a pálya egyes részei felszáradni. A levegő hőmérséklete, a páratartalom, és az út felületének hőmérséklete is módosulni fpg az időjárásbeli változásoknak köszönhetően.

A Gran Turismo 7 március 4-én startol el PlayStation 5-re és PlayStation 4-re. A pályán maximum tizenhat autó lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu