Menu

Gran Turismo 7: további részletek a sorozat atyjától

Yamauchi Kazunori további információkat közölt a 2022-re halasztott, hetes számú Gran Turismoról.

 

A Game Watchnak a Polyphony Digital vezetője azt mondta, hogy jelenleg a sugárkövetést (ray tracinget) még a visszajátszásokban (replayekben) is támogatni fogja a Gran Turismo 7, és így a pálya demóját, továbbá a garázst is ezzel az effekttel is ábrázolhatja a játék. Persze ez PlayStation 4-en nem fog megvalósulni, hiszen a PS4 nem éppen erre lett kitalálva.

Aztán Yamauchi a GT Planetnek azt mondta, hogy a fizikával kapcsolatban huszonöt évnyi fejlődés eredménye lesz tapasztalható. Emiatt precízebb, sőt, természetesebb lesz a játék fizikája, ami még a Gran Turismo Sportban felmutatott szinthez képest is komolyabbnak fog ígérkezni. Igor Fraza és Mikhail Hizal is csatlakozott a csapatukhoz, és az ő visszajelzéseik révén finomhangolhatják a „gétéhét” fizikáját.

Aztán az Eurogamernek is interjút adott a Gran Turismo 7 rendezője (ha már az ő ötlete volt a sorozat, nem fogja kiengedni a kezei közül). A Gran Turismo Sportban nem volt dinamikus időjárás és napszakváltás, de a Gran Turismo 7-ben ezek mind valós időben fognak változni. Ez az interjúvolónak remekül hangzik, és utalást tett a PlayStation Blogos posztra (amiről mi is írtunk már), hiszen itt azt írta Yamauchi, hogy más megközelítést fognak használni az időjárás/idő esetében. Kérdés: hatással lesznek-e az aszfalt hőmérsékletére, és „begumizódik” a pálya az idő során?

Yamauchi elárulta, hogy nincsen a pálya bekoptatására szimulációjuk, de az esővel kapcsolatban van ilyen rendszerük, hogy mennyi víz lesz a pályán. Ha egy autó áthajt egy tócsán, az szét fog fröccsenni, és így a helyes ívek gyorsabban fel fognak száradni a többi pályarészhez képest. Ez hatással lesz a tapadásra, és így másképp fog a pálya egyes részei felszáradni. A levegő hőmérséklete, a páratartalom, és az út felületének hőmérséklete is módosulni fpg az időjárásbeli változásoknak köszönhetően.

A Gran Turismo 7 március 4-én startol el PlayStation 5-re és PlayStation 4-re. A pályán maximum tizenhat autó lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu