PlayStation 5: a Sony-nak már van egy „izgalmas, fantasztikus” frissítési listája

A Sony-nak már megvan a PlayStation 5 menetrendje, és szerintük lesz miért örülni. Persze más, amit ők gondolnak, és ami meg is történik majd.

 

A PlayStation Blogon olvashatunk egy interjút Nishino Hideakival, a Sony platformmal kapcsolatos élményekért felelős senior alelnökével. Itt kimondta, hogy a cég egy „érdekes, izgalmas, fantasztikus” ötletlistát már össze is állított a PlayStation 5 frissítéseinek. Részben a konzol kiadása előtt, részben a közösség visszajelzéseire építve készült a lista.

Még mindig nem tudta felfogni a lista terjedelmét, de az biztos, hogy sok visszajelzést kap a Sony a közösségi média, illetve a rendszer telemetriája révén. Sok ötlet nem nagyobb firmware-frissítés formájában fog megjelenni. A frissítések nem csak erről szólnak. Nishino szerint, ha jobban megvizsgáljuk a PlayStation 5 rendszerét, akkor megfigyelhetjük, hogy eléggé gyakran belenyúlnak a felhasználói élményekbe a hálózaton keresztül. Néha csak egy meghatározott csoportnak csinálnak módosításokat. Ezért is nevezte dinamikusnak a frissítéseket.

Nishino szerint, ha megnézi a teendők listáját, akkor látja, hogy még sok dolguk van, és a közösség is sok dolgot igényel. Ezt japán megközelítéssel élve mondja, hogy kitartóan dolgozik a listákon, és több frissítés is jönni fog a jövőben. Ezután megköszönte a közösség véleményezéseit. Nem csak a Sony által kívánt funkciókkal erősítenek, hanem a fogyasztói szükségleteket is igyekeznek teljesíteni.

A problémát egy örömteli módon szeretné megoldani, mert ez a Sony alapvető szenvedélye: ők a PlayStation-rajongókért vannak itt. Nishinót mindig lenyűgözi a feedback, illetve az, hogy a közösség mennyire is szereti a PlayStation brandet. Jónak tartja, hogy a játékosok visszajelzését hallhatja, de eközben az alkotóktól is kap ilyen véleményeket. Úgy látja, hogy a firmware frissítés nem csak róluk szól, hanem a közösségről is, mert tőlük hallva az igényeket ő és a csapata izgalmas módon hozhatja el az új funkciókat.

Azért valamelyest bizarr, hogy a rendszerszoftver-frissítésekről beszél valaki ilyen szenvedélyesen…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu