Frusztrálónak gondolja a PlayStation-főnök, Jim Ryan a konzolos modellt! [VIDEO]

Jim Ryan megint szólt egy érdekeset: bár azt szeretné, hogy többen játsszák a PlayStation-játékokat, eközben a konzolokat a busz alá vágta…

 

Ryan, aki amúgy a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, új interjút adott a Gamesindustry-nak. Itt kimondta, hogy nem látja, hogy a videojáték miért ne lehetne olyannyira mindenütt jelenlevő, mint a zene, a film, vagy a TV-show iparja. Remek és igazán erőteljes potenciállal bír ennek hatása a játékfejlesztőkre és a játékosokra egyaránt. Úgy hiszi, hogy a PlayStation 5 nem csak a Sony legnagyobb (méretben már megvalósította…) és legjobb, hanem a legkedveltebb „játékállomása” lesz. (Ezt viszont nem lesz egyszerű elérni: a PlayStation 2 és a PlayStation 4 azért magasra tette a lécet.)

Ryan ennek elérésében reménykedik. Olyan világot szeretne, ahol a PlayStation Studios játékait több tíz, sőt, több száz milliónyi ember élvezheti. A jelenlegi konzolos modell sikerei miatt ez maximum 10-20 milliót jelenthet. Ő a videojátékokat a zene- és a filmipar párosával veti össze. Ezt a két kategóriát majdnem korlátlan közönség élvezheti, és amit Jim Ryan stúdiói csinálnak, művészetként kezeli, amik a legjobb szórakoztató termékek közé tartoznak. És szerinte nem kellene korlátozni, kapuk mögé zárni a PlayStation-művészetet: frusztrálja, hogy 20-30 millió ember tudja csak átélni, és azt szeretné, ha ez megszűnne, és százmilliós közönségről lenne szó.

Magyarul: a konzolokat korlátozó tényezőként kezeli. Ebből még az is átjön, hogy az Xbox Game Pass-féle előfizetési rendszer is olyasmi, amit ő is meg szeretne valósítani, mert ezzel a Microsoft képes volt a hagyományos konzolos modellen átlépni. Ne felejtsük el a felhőt sem: a Sony a redmondiakkal közösen dolgozik ennek jövőbeli technológiáján, és ezzel „a kékek” is át tudnának lépni a konzolokon.

Ettől függetlenül százmilliós nagyságrendekben gondolkodni nem biztos, hogy megvalósítható feladat. Főleg az exkluzív játékok számára elég meredek hegynek tűnik ez az adat. Talán Jim Ryan mintha elbízta volna magát…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu