Mexikói youtuber a Mictlan játékban

A Meta Studios által fejlesztett Mictlan megjelenése valamikor 2024-ben várható. A játékot támogató közösség tagjai aktív részeseivé is válhatnak a produkciónak.

 

A Mictlan: An Ancient Mythical Tale egy olyan játék, amely a mezoamerikai népek mitológiáját kívánja feleleveníteni, hogy egy fantasy történetet mutasson be, amely a 16. századi Mexikóban játszódik. Bár a 2021 eleje óta várt Kickstarter-kampány a mai napig nem indult el, a játék hivatalos közösségi médiacsatornáin keresztül nagyon érdekes információk kezdtek el szivárogni a projektről.

A hónapok során a Meta Studios Creative Agency – egy mexikói csapat tokiói irodával – számos információt osztott meg a játékukról és rengeteg képanyagot a projekt előrehaladásáról, köztük koncepciórajzokat és rengeteg karaktermodellt. Olyan fontos személyiségekkel jelentettek be együttműködést, mint az Oscar-díjas Carlos Cortés (The Sound of Metal, 2020), aki szintén szerepet kapott a projektben.

 

 

A Meta Studios a helyi játékközösség prominens alakjait is felkarolta, például a mexikói youtuber Federico Díaz Acuña-t, ismertebb nevén El Fedelobo-t, aki nemrég megosztotta, hogyan fog kinézni a játékbeli karaktere a játékban. A közösségi oldalakon megjelent publikáció szerint a youtuber egy vadász szerepét fogja játszani, aki a calupoh, egy mezoamerikai fantázia kutyafajta felnevelésének szenteli az életét.

 

 

Nem ez az egyetlen módja annak, ahogyan a Mictlán fejlesztői a közösségüket integrálták a projektbe. Tavaly júliusban arról számoltak be, hogy a játék rendezője a mexikóvárosi Xochimilcóban tart egy összejövetelt, most pedig bejelentették, hogy a délkelet-mexikói maja területre és a guatemalai dzsungelbe szerveznek egy utazást. A stúdió folyamatos technikai tesztelésének részeként még egy verseny is volt, amelyen egy rajongó „pozolévá válhatott”.

 

 

A Steam oldal szerint a Mictlan: Az An Ancient Mythical Tale egy fiatal maja fiú, Ik történetét követi nyomon, aki a spanyolok előtti időkben Mexikó dzsungeleiben és völgyeiben utazik az alvilágon keresztül. Korábban az is elhangzott, hogy a játék egy nyitott világú játék lesz, körülbelül 30 négyzetkilométeres térképpel, amely több biomot is felölel, és több mezoamerikai várost is integrál. Bár hivatalos megjelenési dátum nincs, a Steam oldal szerint a Mictlan valamikor 2024-ben debütál.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu